Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Haradinaj: Takse će biti ukinute samo priznavanjem Kosova

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović | Izvor: Danas.rs

Haradinaj: Takse će biti ukinute samo priznavanjem Kosova

Odlazeći premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas u razgovoru uživo koji je organizovao Kosovski demokratski institut o dijalogu između Kosova i Srbije, da treba reći i Evropljanima i Amerikancima da će takse biti ukinute samo priznavanjem Kosova, prenosi Gazeta Ekpress.

Haradinaj je ocijenio da je odlazak predstavnice EU za bezbjednost i spoljnu politiku Federike Mogerini iz pregoračkog procesa dobra vijest, budući da je ideja korekcije granica ili podjele Kosova bila prisutna pod njenim vođstvom.

“Povratak dijalogu za stolom njemačke kancelarke Angele Merkel i uz podršku predsjednika Francuske Emanuela Makrona i Vašingtona sa izaslanikom Metjuom Palmerom je veoma dobra odluka, pošto podjela Kosova više nije tema razgovora“, rekao je Haradinaj.

On je naglasio da će dijaloga sa Srbijom biti samo ukoliko postoji obostrano priznanje u trenutnim granicama i da neće podržati da početak pregovora bude uslovljen ukidanjem taksi.

“Moramo da objasnimo objema stranama da se zalažemo za međusobno priznavanje i da njihov zahtjev da se suspenduju takse prije početka dijaloga slabi Kosovo. Taksa se uklanja samo priznavanjem”, ponovio je Haradinaj.

Ostavi komentar

0/300