10 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šef Kosovske obavještajne agencije podnio ostavku, Haradinaj potvrdio

Izvor: Foto: Screenshot YouTube

Region

Comments 0

Šef Kosovske obavještajne agencije podnio ostavku, Haradinaj potvrdio

Izvor: Beta

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Direktor Kosovske obavještajne agencije (KIA) Špend Mađuni podnio je ostavku na tu funkciju, a vijest je potvrdio i kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj, prenio je večeras KoSSEv.

"Prihvatio sam ostavku direktora KIA-e, Špenda Mađunija, sa mjesta čelnika obavještajne službe Kosova. Zahvalio sam mu na dosadašnjoj profesionalnoj saradnji u zaštiti bezbjednosti naše zemlje i našeg naroda. Za njegov doprinos državnim i institucionalnim obavezama, odlikovao sam ga medaljom Skenderbeg za profesionalizam i odanost u službi domovine", naveo je Haradinaj na Fejsbuku.

Haradinaj je kazao da se sada već prošla vlada Kosova "angažovala na jačanju vladavine zakona" na Kosovu i bezbjednosnim institucijama, te da je Mađuni imao u tome "poseban značaj".

"Danas je KIA jedna od najprofesionalnijih i najpouzdanijih institucija u zemlji i šire", napisao je Haradinaj za tu kosovsku instituciju.

KoSSev je podsjetio da je Mađuni prethodno bio dugogodišnji direktor Kosovske policije, a na mjestu šefa KIA je bio od marta 2018.

Na Kosovu su u toku pripreme za formiranje nove vlade poslije vanrednih izbora od 6. oktobra, na kojima je pobijedio pokret Samoopredjeljenje.

Samoopredjeljenje je prošle godine tražilo ostavku Madjunija pošto je oktobra 2018, u automobilu kojim je upravljao Mađunijev sin, nađeno ilegalno oružje i manja količina supstance za koju se sumnjalo da je droga.

Takođe su ga optuživali za nezakonitu deportaciju šest državljana Turske, tzv. gulenista Erdoganovom režimu, kao i da je Mađuni pod punom kontrolom kosovskog predsjednika Hašima Tačija.

Kosovski mediji koji su prenijeli ovu vijest, već u naslovima upućuju da se radi "o prvoj žrtvi Aljbina Kurtija", kako je u svom naslovu istakla Gazeta Express.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR