Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Snažan toplotni talas stiže na Balkan?

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: nezavisne.com

Snažan toplotni talas stiže na Balkan? Nezavisne

Na Balkanu i istoku Evrope razvio se topli talas, a prema prognozi stranice Severe Weather taj talas će se nastaviti i tokom nedjelje i početkom sljedeće sedmice, pišu Nezavisne novine.

Kako navode, snažni južni vjetrovi održavaće premještanje vazduha i prenos topline od Mediterana prema istočnoj Evropi i zapadu Rusije.

Očekuje se da će se nastaviti tokom idućih nekoliko dana, jer će se aktivni dinamički obrazac preko jugozapadne i središnje Evrope zadržati tokom vikenda, piše Sputnjik.

Prema njihovim navodima, temperature će se povisiti u nedjelju i ponedjeljak i postepeno širiti na baltičko područje i djelove Skandinavije prije nego što postupno padnu sredinom sljedeće nedjelje. 

U zavisnosti od prizemnih slojeva, mnoga područja mogla bi da budu zarobljena pod jakim termičkim inverzijama, navedeno je u prognozi, prenijele su Nezavisne.

Komentari

Šćepan,

Napomena čitaocima , da je po novom zakonu o bezbjednosti na putevima neophodno da imaju sve četiri zimske gume, koje svoje dobre perfomanse pokazuju ispod 7 stepeni Celzijusa. Volimo te Crna Goro!

Ostavi komentar

0/300