15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Ružno pače" na sceni Dodesta

Kultura

Comments 0

"Ružno pače" na sceni Dodesta

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Predstava „Ružno pače“ (6+), u produkciji Lutkarske scene za djecu Gradskog pozorišta, biće igrana u nedjelju 24. marta, u 12 sati, u sali Dodest KIC-a "Budo Tomović“.

Po tekstu Igora Bojovića, predstavu je režirao Jaroslav Antonjuk. Predstava će biti izvedena u okviru akcije "Mart za teatar“, koja podrazumijeva popust od 50% na cijenu ulaznica.

Jedna je od najlјepših priča književnosti za djecu, koju je napisao Hans Kristijan Andersen prije mnogo godina i dalje je aktuelna. Autor nove književne verzije Igor Bojović na poetsko-duhovit način pokreće temu različitosti, netolerancije, potrebe za prihvatanjem, ali s nadom koju nosi ova priču da ljepota leži u srcu i ljudskoj osjetljivosti.

Junak priče, Milovan (klovn, glumac) iznosi, vrlo intimno, svoju priču iz djetinjstva. To je priča o djetetu koje nije prihvaćeno od okoline i vršnjaka zbog prilično brzog sazrijevanja. Autor je predstavu posvetio roditeljima, kako bi razumjeli odrastanje svoga djeteta i svijet koji ga okružuje.

Igraju: Branko Ilić, Katarina Krek, Jelena Simić, Pavle Ilić i Dejan Đonović.

Scenografkinja, kostimografkinja i kreatorka lutaka je Eva Farkašova, kompozitor je Bogdan Szczepanski, prevodilac/dramaturg Zoran Đerić, a asistent reditelja Davor Dragojević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR