Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Sarajlije uživale u koncertu "Kic pop hora" na "Baščaršijskim noćima"

| Postavio/la: Ana Ašanin | Izvor: klix.ba

Sarajlije uživale u koncertu "Kic pop hora" na "Baščaršijskim noćima" Foto:Screenshot

U okviru Baščaršijskih noći na pozornici postavljenoj na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović u Sarajevu nastupio je Kic pop hor.

Publika je imala priliku čuti dio njihovog pop repertoara - od "Djevojko mala" grupe Idoli do pjesama Ekatarine Velike i Miladina Šobića.

Kic pop hor osnovan je 2017, a sastavljen je uglavnom od pjevača amatera. Hor čine ljudi različitih profesija i generacija, od studenata do penzionera.

Hor je za veoma kratko vrijeme postao omiljen u Crnoj Gori, a po mnogo čemu je jedinstven u regiji. Okupivši oko 60 istinskih zaljubljenika u muziku i pjevanje, raznih profesija i generacija Kic pop hor nastao je kao spontani građanski projekt pod dirigentskom palicom profesora Saše Barjaktarovića.

Kic pop hor njeguje pop zvuk, bilo strani ili domaći. Ipak, ono po čemu je ovaj hor postao prepoznatljiv jeste program antifašističkih pjesama.

Koncert je organizovan u okviru saradnje između Bosanskog kulturnog centra Sarajevo koja je organizator Baščaršijskih noći i Kulturno-informativnog centra Budo Tomović iz Podgorice u čijem sklopu Hor djeluje.

Ostavi komentar

0/300