15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Svečano otvoren XVIII Internacionalni ljetnji kotorski festival

Kultura

Comments 0

Svečano otvoren XVIII Internacionalni ljetnji kotorski festival

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Prvog dana avgusta, u 21 je sat, započele su ljetnje karnevalske fešte u Kotoru.

Svečanom ceremonijom na Trgu od oružja, otvoren je XVIII Internacionalni ljetnji kotorski karneval.

"Uz Feštine mažoretke, Gradsku muziku Kotor, posjetioci su uživali i u koncertu hrvatske grupe Trio Gušti. Takođe, od 21.30 na Muljanskoj rivi održana je Ribarska fešta u organizaciji MZ Muo. Uz bogate sadržaje, brojne karnevalske grupe, domaće i furešte, ljetnje karnevalske fešte će trajati do subote, 3. avgusta", saopštili su organizatori manifestacije.

Na ulicama Starog grada večeras će se održati program pod nazivom Najmaškaraniji grade – odnosno Veliki Abrum karnevala i predstavljanje inostranih karnevalskih grupa sa početkom u 21 čas.

Od 22 časa, na Trgu od oružja, nastupiće poznata grupa Magazin.

U subotu 3. avgusta, na glavnoj saobraćajnici biće održana tradicionalna XVIII Internacionalna karnevalska povorka od 21 sat, nakon čega će se fešta nastaviti u Starom gradu uz grupu Cubalcanica i bend Tri kvarta.

"Napominjemo da će, u subotu od robne kuće Dobrota do bazena Primorca, saobraćaj biti zatvoren u vremenskom periodu od 16h do prolaska karnevalske povorke. Takođe, glavna gradska saobraćajnica od ljetnjeg bazena do kružnog toka biće zatvorena za saobraćaj od 21 sat pa do prolaska karnevalske povorke", navodi se u saopštenju.

Pored karnevalskih grupa iz Kotora i Crne Gore, karnevalu će prisustovati i grupe iz Italije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Ukrajine i Kube. Osim navedenenih grupa, Karnevalu će prisustovati i predstavnici borda FECC-a i predstavnici iz više evropskih karnevalskih gradova.

Organizator XVIII Internacionalni ljetnjeg Kotorskog karnevala je Udruženje “Fešta” iz Kotora, a pokrovitelji manifestacije su: Ministarstvo turizma i održivog razvoja Crne Gore, Opština Kotor, Nacionalna turistička organizacija i TO Kotor.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR