Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Izložba umjetničkih djela u Murano staklu od 10. do 17. avgusta

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

Izložba umjetničkih djela u Murano staklu od 10. do 17. avgusta

Murano Art Week, izložba umjetničkih djela u Murano staklu, biće upriličena od 10. do 17. avgusta u „mc2 galeriji“ u marina naselju u Luštici Bay.

Tokom sedam dana posjetiocima će biti predstavljeni neki od najvećih majstora u istoriji Murano stakla, koje je poznato i cijenjeno zbog svog kvaliteta više od 1000 godina.

Najznačajniji su radovi maestra Pina Sinjoreta poznatijeg kao „Mikelanđelo Murano stakla“. Sarađivao je sa istaknutim umjetnicima kao što su Salvador Dalí, Džef Kuns, Mark Kvin, Emilio Vedova, Dale Ćihuli i mnogi drugi.

Biće izloženi i radovi maestra Đanpaola Seguza, koji potiče iz stare i ugledne porodice iz Murana. Radovi porodice Seguzo se nalaze u zbirkama muzeja MOMA u Njujorku i Muzeja Viktorije i Alberta u Londonu.

Slijede i radovi drugih umjetnika poput maestra Romana Done, Đankarla Sinjoreta koji je sarađivao sa Miodragom Dadom Đurićem, Martinom Bardlijem, Rikardom Likatom, Johanesom Lajsmulerom i Markom Estelom.

Galerija će predstaviti i radove kubanskog umjetnika Alfreda Sosabrava, te Fabia i Andrea Taljapijetre, i Simona Cenedesea.

Ostavi komentar

0/300