Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"FIAT" pripremio bogat program za večeras

| Postavio/la: Ana Ašanin

"FIAT" pripremio bogat program za večeras

Programom Creative Industry Forumom, koji počinje u 18 sati u ''Kolektoru“ (zgradi nekadašnje fabrike Titex), na temu „Prezentacija rezultata istraživanja i mapiranja kreativnih industrija u Crnoj Gori“, danas će biti nastavljen FIAT.

U pitanju je istraživanje koje je uz podršku UNESCO Fonda za kulturnu raznolikost sproveo ''Institut za preduzetništvo i ekonomski razvoj“ (IPER) u Crnoj Gori.

Moderator Foruma je doc. dr Edin Jašarović, urednik programskog segmenta FIAT CREATIVE INDUSTRY ART MARKET.

U okviru festivalske likovne scene, u Kolektoru“ će biti postavljena izložba fotografija o urbanoj memoriji grada Podgorice, Relje Brkovića ''Geto je ljubav“, koja će biti otvorena do 17. septembra.

Kako navode organizatiori,u okviru takmičarske selekcije FIAT-a, večeras će, na Velikoj sceni KIC-a „Budo Tomović“ u 20 sati, biti izvedena hrvatska predstava „Kurlani“, rađena po motivima „Trilogije o Kurlanima“ Mirka Božića, u režiji i adaptaciji Senke Bulić.

Surova stvarnost Dalmatinske Zagore s kraja četrdesetih godina prošloga stoljeća, ali i položaj žena u patrijarhalnom društvu kojima je Božić dao glas i kontekst, nakon više od šest decenija otvaraju ovom predstavom cijeli niz starih, ali i novih pitanja na koje kroz interpretaciju i autorski projekat za odgovorima traga rediteljka Senka Bulić.

Program će biti nastavljen u 23 sata u dvorištu Kuslevove kuće, koncertom na kome će nastupiti Mirian Kolev iz Bugarske, čiji solo projekat nosi naziv E.U.E.R.P.I. Njegov stil bi se mogao opisati kao eksperimentalni psihodelični ambijent, a uživo i improvizacija igra veliku ulogu u zavisnosti od prostora, i atmosfere, što svaki nastup čini jedinstvenim, kaže se u saopštenju.

Nakon koncerta, publika će od ponoći moći da uživa u nastupu DJ TODORO-a i mejnstrim hitovima elektro pop indi 70’/ 80’/ 90’ s malo začina ex-YU scene.

Ulaz za sve programe Festivala je slobodan.

Ostavi komentar

0/300