Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Izlaz iz zone komfora: Omiljeni naslovi dr Slađane Vujačić

| Postavio/la: Zerina Ćatović

Izlaz iz zone komfora: Omiljeni naslovi dr Slađane Vujačić

Slađanu Vujačić, zamjenicu gradonačelnika Glavnog grada i predsjednicu Skupštine KK Budućnost pitali smo za pet književnih preporuka.

Dr Vujačić završila je Medicinski fakultet u Podgorici i radila u Domu zdravlja, te Zavodu za hitnu medicinsku pomoć. Jedan je od osnivača Društva ljekara urgentne medicine.

Učestvovala je na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim kongresima; angažovana je kao predavač na više stručnih seminara i kurseva, a objavila je i nekoliko naučnih radova u stručnim časopisima.

***

Gospodar – Živko Andrijašević

Djelo koje mi je približilo period vladavine Nikole I Petrovića Njegoša i Crnu Goru toga doba. Ovo knjiga za mene je i pogled iz drugog ugla na mnoge istorijske zablude koje su nam se nekada nudile kao istina.

Fenomenologija duha – Georg Vilhelm Fridrih Hegel

Hegelova Fenomenologija duha jedno je od izazovnijih djela sa kojim sam se suočila. Možda najbliže mišljenju o ovom djelu jeste konstatacija Ernsta Bloha da Hegelova dijalektika nije rađena za komotne ljude. Fenomenologija duha nauka je o svijesti i zato je preporučujem kao jedno od najvećih klasičnih filosofskih djela.


Podmetači za snove – Vladislav Bajac

Podmetači za snove privukli su moju pažnju zbog forme pripovijedanja, ali i zbog naravoučenija kojim završava svaka od priča, koje šalju poruku, ali i podstiču na razmišljanje.

Educated – Tara Westover

Priča o odrastanju u porodici mormonskih fundamentalista i moći obrazovanja u formiranju daljeg životnog puta i ličnosti koja do tada svoj život podređuje nametnutim obrascima ponašanja, odbacivanjima i predrasudama.

Leteće lisice – Marsel Bajer

Roman o Drugom svjetskom ratu ispričan kroz priču inženjera tona. Priča o uticaju nacizma na miran život jednog običnog čovjeka.

Ostavi komentar

0/300