Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Susret sa klavirskim duom "Pianotainment“

| Postavio/la: Ana Ašanin

Susret sa klavirskim duom "Pianotainment“

Klavirski duo Pianitanment prirediće koncert za djecu na Velikoj sceni KIC-a „Budo Tomović“ u utorak, 3.decembra, u 12 sati.

U posljednjih nekoliko godina pijanisti su imali veliku želju da zainteresuju djecu za muziku.

Pripremili su poseban program za djecu. Ovaj posebni Pianotainment program je namijenjen djeci uzrasta od 6 do 12 godina.

Publika će imati priliku da čuje kompozicije Mocarta, Betovena, Baha, ali i da sazna da li je moguće svirati klavir uz igru sa teniskim lopticama, šta je jazz i da li je ukusan. Cilj projekta je da kod djece probudi interes za muziku.

Klavirski duo “Pianotainment” je svjetski poznat po repertoarskoj raznovrsnosti i akrobatskom virtuozitetu njegovih harizmatičnih članova i osnivača, Stefana Veha (Stephan Weh, 1976) i Marsela Dorna (Marcel Dorn, 1977), kao i po duhovitom programskom konceptu.

Već dvadeset godina sviraju zajedno (duo je osnovan 1996. godine), a sa svojim performansom zvanim „Ludi koncert“ obišli su cio svijet.

Originalnim humorom i nesvakidašnjom virtuoznošću duo “Pianotainment” stvara sjajnu koncertnu atmosferu i to je razlog što je 2008. godine 25.000 nezavisnih predstavnika branše izglasalo da se ovaj duo nađe na listi top deset njemačkih zabavljačkih grupa. (CONGA Award).

Ovaj duo njeguje pop, džez i klasičnu muziku, autentične obrade i nepredvidive ideje koje se vrte sa i oko muzike, a njegovi nastupi su prožeti humorom, održavajući skladnu ravnotežu između muzičke prefinjenosti i zabave.

Ostavi komentar

0/300