Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

„Žena koja je skuvala svog muža“

| Postavio/la: Marija Mitrović

„Žena koja je skuvala svog muža“

„Žena koja je skuvala svog muža“ naziv je predstave koja će biti odigrana u Kotoru, na Velikoj sceni Kulturnog centra “Nikola Đurković” u utorak, 10. decembra, u 19 sati.

U ovoj komediji glume  Đorđije Tatić, Marija Đurić i Anđelija Rondović.

"Prodaja ulaznica po cijeni od 3,00 biće na blagajni Kulturnog centra na dan igranja predstave – 10. decembra 2019.g. od 10h do 12h i od 17h do 19h.

Za đake, studente i penzionere ulaznica je 1,50 e", navodi se u saopštenju KC.

Sinopsis  „Žena koja je skuvala svog muža“ u izvršnoj produkciji Korifej teatra je predstava rađena po tekstu britanske spisateljice Debi Izit, prevod Đorđe Krivokapić, a režiju potpisuje tročlani glumački kolektiv: Marija Đurić, Anđelija Rondović i Đorđije Tatić.

,,Žena koja je skuvala svog muža“ je  komedija koja priča o tretiranju žene kao potrošnog materijala i njenoj tradicionalno shvaćenoj ulozi servilne domaćice. Žensko pitanje se naravno pokreće poslije godina patnje i nesporazuma, ali i sazrijeva, mijenja se i dovodi do osvješćenja glavne junakinje i solidarnosti među ženama, nauštrb jakog mačoističkog muškog principa s druge strane, koji se samodestruira. Ljudsko licemjerje je u centru odnosa u komadu. U njegovoj manifestaciji ne postoje zdravi uslovi da se stvore intimnije veze među ljudima, a život se srozava i banalizuje do neprepoznatljivih slojeva lažnosti i iščašenja.

Ostavi komentar

0/300