Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Filmu "Marriage Story" šest nominacija za Zlatni globus

| Postavio/la: Ana Ašanin

Filmu "Marriage Story" šest nominacija za Zlatni globus Foto:Screenshot

Film ''Marriage story'' najozbiljniji je kandidat sa šest nominacija za nagradu Zlatni globus, koja otvara sezonu filmskih nagrada u Holivudu.

Film prati burni razvod komičarke čiji lik tumači Skarlet Johanson i njenog muža režisera, kog igra Adam Drajver. Ona je nominovana za najbolju glumicu, a on za najboljeg glumca.

Zlatni globus spada među najcjenjenije nagrade u američkoj kinematografiji, i predstavlja indikator koji bi filmovi i glumci mogli imati šanse da dobiju Oskara.

Među favoritima za nagradu su i istorijski političko-mafijaški triler Martina Skorsezea "Irac" (The Irishman) i najnoviji film Kventina Tarantina "Bilo jednom u Holivudu" (Once Upon a Time... in Hollywood). Ta dva filma imaju po pet nominacija.

U slučaju "Irca", Skorseze je nominovan za najboljeg režisera a Al Paćino i Džo Peši za najbolju sporednu ulogu. Glavni glumac, Robert de Niro, ostao je bez nominacije.

Po četiri nominacije imaju filmovi "Dvojica papa" i "Džoker".

Ceremonija dodjele 77. ''Zlatnog globusa'', biće održana 5. januara 2020. u Los Anđelesu, dva dana prije završetka nominacija za Oskara.

Ostavi komentar

0/300