Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Koncert američke džez pjevačice Indre Rios-Mur u KIC-u

| Postavio/la: Ana Ašanin

Koncert američke džez pjevačice Indre Rios-Mur u KIC-u Foto:Wikipedia

Američka džez umjetnica Indra Rios-Mur nastupiće u pratnji danskog saksofoniste Benjamina Traerupa i japanskog kontrabasiste Masatosija Kamagusija u subotu, 21. decembra, u Velikoj sali KIC-a, u 20 sati.

Koncert će biti održan u okviru manifestacije “Decembarska umjetnička scena”, a na repertoaru će biti kompozicije koje je umjetnica objavila na svoja četiri albuma - akustički adresar pun džeza, gruva, soula, ali i folka, gospela i bluza.

Kako se navodi u saopštenju, Indra Rios-Mur je rođena u Njujorku, odrasla u porodici muzičara (otac Donald je svirao bas u grupama slavnih džez muzičara kao što su Soni Rolins, Elivn Džouns, Arči Šip, Džeki Meklejn idr).

Sa 13 godina je dobila stipendiju da školuje svoj glas-sopran na Muzičkom koledžu “Mannes”, a uporedo je pohađala i ljetnji kamp “Village Harmony” u Sjevernom Vermontu

Prvi album “Indra” objavila je 2010. Ubrzo je za svoj drugi album “In Between”, dobila godišnju nagradu za najbolji album u Danskoj 2012.

Njen sljedeći album “Heartland” objavljen 2015. u izdanju “Impuls! Records”, dobio je odlične kritike međunarodne štampe, koja ga je proglasila jednim od najboljih džez albuma te godine (Sunday Time i Telegraph, London).

Njen singl “Little Black Train” je bio prvi na listama Itunes-a u Francuskoj, Danskoj i Njemačkoj, a francuski nedjeljnik “Telerama” ju je ocijenio kao “nebeski glas džeza”.

Prošle godine, Indra je objavila četvrti album, pod naslovom “Carry My Heart” u izdanju “Verve Records”. Pjesma Kurtisa Mejfilda “Keep on Pushing” je središnji dio ovog albuma koji je snimljen s dobitnikom „Gremija“, Džejom Nulandom.

Indra je smatrala da je upravo ta pjesma neodoljiva i kritična poruka ovog albuma. S albumom „Carry My Heart“, Indra i njen bend nastavljaju u eklektičnom duhu prethodnog, “Heartland”, da tkaju zvučni univerzum koji stvara prolaznu liniju između pjesama Stilija Dana, švedske elektro-pop pjevačice Robin, Džonija Naša, braće Ajsli, kompozitora-klasika Klausa Obermana, Djuka Elingtona, Kurtisa Mejfilda, Džordža Geršvina, Bobija Kuldvela, kao i dvije originalne kompozicije koje otvaraju album - “Carry My Heart” i “Give it Your Best”.

Ostavi komentar

0/300