Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Uspjeh crnogorske produkcije: "Dolina spomenika" nagrađena u Trstu

| Postavio/la: Ana Ašanin | Izvor: pobjeda.me

Uspjeh crnogorske produkcije: "Dolina spomenika" nagrađena u Trstu Foto: Pobjeda

Projekat „Dolina spomenika“ iz Crne Gore, reditelja Srđana Vuletića i scenariste Stefana Boškovića, u produkciji Artikulacija filma iz Podgorice, nagrađen je na jubilarnom desetom izdanju prestižnog koprodukcijskog foruma „When East Meets West“ u Trstu.

Kako je saopšteno iz Filmskog centra Crne Gore, nagrada „Cannes Producers Network“ dodijeljena je crnogorskom timu koji su činili Srđan Vuletić, producent Ivan Đurović i Stefan Bošković. Predstavljanjem projekta „Dolina spomenika“, tim je ujedno dobio i priznanje za najbolji pitch, u konkurenciji 22 selektovana projekta. Odluku o nagradi donio je žiri u sastavu: Marjorie Bendek (Connecting Cottbus), Tobias Pausinger (The Match Factory) i Federico Pedroni (RAI Cinema).

Nagrađeni projekat „Dolina spomenika“ prethodno je podržao Filmski centar Crne Gore na konkursima za razvoj scenarija i razvoj projekta. Scenario priče bavi se temom odrastanja u formi filma ceste, uz obilje autentičnih detalja, gdje autor veoma vješto i u jednom dahu gradi priču i karaktere.

Među crnogorskim predstavnicima na forumu u Trstu bio je i Sehad Čekić, direktor Filmskog centra. On je učestvovao na sastanku regionalnih filmskih centara i agencija, kao i drugim aktivnostima.

Forum je održan u okviru Filmskog festivala u Trstu koji je završen u utorak, 21. januara.

Ostavi komentar

0/300