Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Sanacija klizišta u Gornjoj Vrbici u Kučima privodi se kraju

| Postavio/la: Jelena Grbović

Sanacija klizišta u Gornjoj Vrbici u Kučima privodi se kraju

Sanacija klizišta u Gornjoj Vrbici u Kučima vrijednosti 317.911,63 eura privodi se kraju, saopšteno je iz Glavnog grada.

"Po revidovanom Glavnom projektu, izvršeno je bušenje, armiranje i betoniranje svih 78 šipova. Izbetoniran je kompletan potporni zid podkonstrukcije „A“ (potporne konstrukcije ispod puta) i potporna konstrukcija „B“ (iznad puta), izvršeno potrebno nasipanje materijala i stabilizacija stijenske mase iznad puta u skladu sa projektnim rješenjem. Izvedeni su i radovi na izradi glavnog propusta atmosferske kanalizacije Ø1000 nizvodno od konstrukcije „B“ ka konstrukciji „A“, kao i kanali i šahtovi atmosferske kanalizacije", navedeno je u saopštenju Pg biroa Glavnog grada. 

"Nakon što je danas završeno asfaltiranje ovog dijela saobraćajnice, tj.ugradnja habajućeg sloja asfalta, obezbijediće se nesmetano odvijanje saobraćaja. Narednih nekoliko dana, izvodiće se završni radovi na ovom objektu, tj. betoniranje prostora između AB zida i kolovoza, kako bi se spriječio prodor vode i radovi na postavljanju signalizacije".

Investitor radova je Glavni grad Podgorica, a izvođač Met&Alu Plast d.o.o. iz Danilovgrada, zaključeno je u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300