Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Demokrate: Saopštenje cetinjskog DPS-a dokaz da su bespomoćni

| Postavio/la: Milena Aprcović

Demokrate: Saopštenje cetinjskog DPS-a dokaz da su bespomoćni

Demokratska Crna Gora reagovala je na saopštenje cetinjskog DPS-a. 

DPS Cetinje: Čavor nije naš član, ali razumijemo reakciju

Zašto uopšte ovako nemušto reaguje i pravda se OO DPS, ako "događaj" iz Njegoševe i napada na mlade aktiviste, poslanika i potpredsjednika Demokrata nema nikakve veze sa njima, pitaju oni. 

"Zašto se niko od funkcionera i članova odbora ove grupe interešdžija, do danas, ne oglasi da osudi one sramne "događaje" od 26. novembra 2017. godine, kad su ovdje dovedeni batinaši da love cetinjsku mladost ulicama grada, ako ih isti oni nijesu doveli?

Zašto svi odbornici OKG DPS u Skupštini Prijestonice ustrepere na svaki pomen crnih kapuljača i napada na građane i naše aktiviste, kandidate za odbornike i poslanike, uoči lokalnih izbora, ako ni to nema nikakve veze sa njima? Zašto ćute o pravosnažnim presudama protiv napadača koje su branili?

Zašto ćute o presudama za kupovine ličnih karata DPS aktivistima? Ni to nema veze sa njima? Stvari su potpuno jasne. Svakom građaninu Cetinja i Crne Gore je jasno ko se služi metodama pokušaja zastrašivanja, ko vrijeđa, napada, provocira, prijeti i ucjenjuje. Vrlo lako je prepoznati taj DPS "rukopis", navode u saošpštenju. 

Sjećaju se građani dešavanja na posljednjim lokalnim izborima na Cetinju, navode Demokrate. 

"Sjećaju se da ste tada sraman napad na poslanika Šaranovića i naše odborničke kandidate, repertiranje pištolja u glavu, fizičke povrede i demoliranje vozila, branili optuživši uz pomoć svoje prljave ružičaste propagande poslanika Šaranovića da je sam sebe napao. Da se nijeste slučajno izvinili za nestine i obmane kada je donijeta pravosnažna presuda kojom je potrvđena svaka riječ i optužba Demokrata i poslanika Šaranovića? Istina, osuđen je na simboličnu zatvorsku kaznu samo izvršilac tog čina, ali nijesu otkriveni nalogodavci, jer naše institucije nikada ne smiju ići do kraja i vrha kriminalne hobotnice. Toliko o vašim principima, savjesti, istini i političkoj časti.

Ovakvo jučerašnje saopštenje OO DPS, naravno dirigovano iz podgoričkog DPS-a i "Centralnog komiteta", kao i svaki njihov potez u Prijestonici, samo je dokaz da su ostali potpuno bespomoćni. U bezizlaznoj su situaciji.

Znaju - u subotu će na Balšića pazaru biti more slobodnih građana Cetinja. Zato je nervoza. Sad će, već viđeno, krenuti da u bijesu cijepaju plakate kojima pozivamo građane na protest, da preko državnih institucija sabotiraju održavanje protesta, da zovu ljude, da pritiskaju, prijete, pokušaće da skrenu pažnju sa protesta novim saopštenjima... Ali sve uzalud, ovaj talas slobode niko i ništa više ne može zaustaviti!

Postali su smiješni. Zar još misle da ih se neko plaši? Zar misle da zaista mogu uplašiti Cetinjane i zabraniti im da izađu na protest u subotu? Zar misle da se nasiljem i fizičkim napadima na neistomišljenike može graditi moderna i demokratska država?", dodaje se u saopštenju. 

Ponašanje poput "događaja" u Njegoševoj samo će dodatno motivisati Cetinjane da izađu na protest, smatraju u DCG. 

"Ovo je najbolja pozivnica građanima da izađu u subotu na Balšića pazar u 15:30. Tamo će biti slobodno Cetinje.

A kompletnom OO DPS ostaje samo da se zavuku u onu svoju jazbinu u zgradi Prijestonice, okupljeni oko slike diktatora Đukanovića i da je miluju još ovo malo vremena koje curi, jer - GOTOV JE", zaključeno je u saopštenju. 

Komentari

RedStar,

Becic-lekic-pavicevic seoski zabavljaci!

crni sin,

Pavicevic bolje da se ne pojavljuje iz Srbije je dosao odje da velica Mila i otvorio crnogorsku stranku dok se malo nije probio u javnosti i svima dokazao da je ustvari otvorio srpsku stranku koja je protiv svega sto je crnogorsko

Mačak,

Jeste li vi ljudi normalni da zovete ljude na protest na Cetinju koje vazi za crnogorsku kolijevku i to proteste predvodi Aleksa Becic koji je bio protiv nezavisne Crne Gore

KnjazMilos,

Zasto se ne oglasi mali plagijator i kaze narodu da je Cavor stari SNP-ovac koji mu je i na kongres na kojem je razdvojio SNP rekao da ce ga kad tad to doci na naplatu

Prepelica,

Koliko se ove Demokrate blamiraju.Svaki put ista prica sa njih grdne neko napada.

Ostavi komentar

0/300