Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

DPS: U Skupštini o razvoju Zete, a ne o populizmu

| Postavio/la: Gordana Đuračić

DPS: U Skupštini o razvoju Zete, a ne o populizmu

Iz Demokratske partije socijalista saopšteno je da Skupština Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci mora da se bavi temama koje se tiču razvoja Zete i poboljšanjem životnog standarda njenih građana, a ne, kako poručuju, medijskim senzacionalizmom kroz iniciranje tema koje nijesu u nadležnosti ovog organa.

"Zbog toga odbornici vladajuće većine u Skupštini Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci nijesu dozvolili pokušaj političke promocije pojedinih partija, o trošku građana, kroz inicijativu opozicije da se raspravlja o Informaciji o preuzetim aktivnostima rukovodstva Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci povodom afere ‘Atlas’. Sigurni smo da je svima, osim izgleda opoziciji u Zeti, jasno zašto je jedna ovako apsurdna inicijativa odbijena danas od strane vladajuće većine", poručuju iz DPS-a.

Podsjećaju na, kako kažu, pravnu neutemeljenost i apsurdnost jedne takve inicijative, koja ni u kojoj varijanti, dodaju, ne može biti predmet rasprave u Skupštini lokalnog Parlamenta Zete.

"Posebna apsurdnost leži u, vjerovatno namjernoj zamjeni teza od strane opozicije, da aktuelno rukovodstvo Opštine nema legitimitet zbog afere koja se veže za parlamentarne izbore iz 2016, iako je, naravno, aktuelno rukovodstvo legitimno izabrano kroz ubjedljivu pobjedu vladajuće većine na lokalnim izborima 2018. godine. Isti ovi inicijatori, nedavno su imali priliku da na jedinom mjestu gdje je bilo realno razgovarati o ovoj temi - crnogorskom Parlamentu, ukrste svoje argumente sa vladajućom koalicijom i vjerujemo da je na taj način politička diskusija na ovu temu u potpunosti zadovoljena. Jedina misija aktuelnog rukovodstva i odborničkog kluba Demokratske partije socijalista u Skupstini Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci je razvoj Zete", poručuju iz DPS-a.

Ostavi komentar

0/300