Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Kraj opozicionog jedinstva i Sporazuma za budućnost

| Postavio/la: Gordana Đuračić

Kraj opozicionog jedinstva i Sporazuma za budućnost

U cirkularnoj poruci koju je uputio generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović navodi se da Demokrate neće prisustvovati narednom sastanku lidera opozicije i pokreta „Odupri se“ ukoliko bude pozvan bilo ko iz SDP-a.

"Poštovani lideri opozicionih partija i predstavnici pokreta „Odupri se“, obavještavam Vas da činom rušenja vlasti u Kotoru prestaje saradnja Demokrata i Socijaldemokratske partije, te molim narednog domaćina okupljanja da na sastanak ne poziva predstavnike Demokrata, ukoliko na sastanak pozove predstavnike SDP-a", naveo je u poruci Bogdanović u koju je Pobjeda imala uvid.

Bogdanović je cirkularnu poruku uputio liderima Demokratskog fronta Andriji Mandiću, Nebojši Medojeviću i Milanu Kneževiću, Goranu Daniloviću iz Ujedinjene Crne Gore, Janku Vučiniću iz Radničke partije, Miodragu Lekiću iz Demosa, Vladimiru Jokoviću iz SNP-a, kao i Džemalu Peroviću iz pokreta „Odupri se“. Iz pokreta „Odupri se“ u srijedu je saopšteno da je SDP sama sebe isključila iz "Sporazuma o budućnosti“.

Više izvora Pobjede iz vrha opozicije kazalo je da su poruku Demokratske Crne Gore doživjeli kao direktnu posljedicu smjene predsjednika opštine Kotor iz Demokrata Vladimira Jokića.

Aleksa Bečić je još na sastanku u Nikšiću saopštio, ukoliko SDP sa DPS-om smijeni Vladimira Jokića, da za njih više ne postoji niti ih obavezuje „Sporazum za budućnost“ i da će u tom slučaju najvjerovatnije raspisati vanredne izbore u Kotoru, rekao je izvor Pobjede koji je prisustvovao sastanku. Bečić je na protestu u Kotoru koji je organizovan neposredno prije smjene djelimično potvrdio taj stav, saopštivši „da je rušenje Jokića i opozicione vlasti u Kotoru rušenje jedinstva opozicije i sporazuma o budućnosti“.

"Zato je sazrelo vrijeme da se radi na formiranju bloka koji ne obuhvata DPS, ali ni njihove satelite, pomagače i izdajnike opozicionih birača. DPS je u stanju grogiranog boksera, ali da bi im zadali završni udarac, moramo ići dalje samo sa iskrenim, poštenim i istinskim partnerima, odnosno stvarnim protivnicima DPS-a, kriminalaca i tajkuna", rekao je Bečić.

Opozicija se potpisom na „Sporazum za budućnost“ obavezala na jedinstveno djelovanje, da neće imati bilo kakvu saradnju sa DPS-om, ali i da neće učestvovati ni na jednim izborima, lokalnim, državnim i predsjedničkim, koji budu zakazani prije ispunjenja osnovnog zadatka vlade građanskog jedinstva.

Demokrate su kao glavnog krivca za smjenu Jokića i kraj opozicionog jedinstva označili upravo Ranka Krivokapića, a kao krunski dokaz ponudili fotografiju, koja je nastala ispred hotela „Vardar“, na kojoj se vidi, kako tvrde Demokrate, da Jokićevu smjenu nazdravljaju zajedno funkcioneri DPS-a i SDP-a.

"Tena Božović, odbornica SDP-a i nevjenčana supruga Ranka Krivokapića – pokretač inicijative za smjenu Jokića, Bruna Lončarević, odbornica SDP-a, Srđan Dragomanović, funkcioner DPS-a", navele su Demokrate na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Demokrate CG: U muzeju opozicione izdaje, Krivokapiću mjesto tik uz Darka Pajovića

U polemiku o smjeni Jokića uključio se i bivši funkcioner SDP-a i bivši potpredsjednik opštine Budva Ljubo Filipović, koji je saopštio da je podrška bivšem čelniku Kotora smiješna i opasna.

"Dajte ljudi, čovjek je zaposlio rodbinu, angažovao ljude iz kriminalnog miljea, zatvarao oči na divlju gradnju bliskih mu ljudi i prosipao populizam. Bar na kotorskim bedemima više neće orgijati Delije sa bakljama i Ivanom Žigon. Ostalo će sve vjerovatno biti isto", napisao je Filipović na Fejsbuku.

Komentari

elf,

demokrate su mali u svakom pogledu, osim u apetitima, nikako da shavte da velja kruska u grlo zapadne

Saška,

Jokic konacno smijenjen da narod prodise

Vitinka,

E mogu misliti kako se grcevito borio Becic da spasi jadnog Jokica, i time pokazao da on ne gleda sta je najbolje za Kotorane nego gleda interes Jokica i partije!

oliver14,

Ovo raspad opozicije se samo cekao, nije tu Ranko kriv, nego je ovo realnost stanja unutar opozicije.

Kosta,

Iako Ranka ne volim niti gotiv jer je svojim ponasanjem od kako je otisao od DPS pokazao se kao pravi izdajnik, ali ovo oko inicijative za smjenu Jokica postujem itekako, jer nije podlegao uticaju Becica da odustane od smjene.

goran1978,

E sto se Ranko nasjekirao oko toga cirkularnog pisma, evo ne zna sta ce od sebe covjek! A njemu laknulo da vas ne gleda vise!

kamiondzija78,

Ovako bi se slagali da su na vlasti,nesposobni za bilo sta.

Ostavi komentar

0/300