Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Održan još jedan protest pokreta "Odupri se" u Podgorici

| Postavio/la: Antena M | Izvor: rtcg.me

Održan još jedan protest pokreta "Odupri se" u Podgorici Sa ranijeg protesta

Ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva održan je novi protest pokreta "Odupri se".

Na protestu su, kako prenosi portal Javnog servisa, bili lider Demosa Miodrag Lekić, lider Demokrata Aleksa Bečić sa kolegama iz partije Borisom Bogdanovićem i Danilom Šaranovićem i drugim funkcionerima, kao i poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović i nezavisna poslanica Anka Vukićević.

Na dvanaestom okupljanju pokreta "97000 Odupri se" prisutnima se obratila funkcionerka SNP-a i sestra pokojnog Duška Jovanovića, Danijela Pavićević.

Ustvrdila je da ubistvo njenog brata ima političku pozadinu, i dodala, da nalogodavci neće biti otkriveni dok je ove vlasti.

"U Crnoj Gori ne stanuje pravda, ovo je zemlja siromašnih građana gdje cvjeta kriminal", kazala je Pavićević.

Sa improvizovane bine ispred zgrade Tužilaštva u Podgorici okupljenima se najprije obratio predstavnik mještana park šume Zagorič Radovan Jeremić.

On je kazao da su Miomir Mugoša i gradska uprava uslovljavali građane tog naselja da glasaju za DPS kako im ne bi rušili kuće.

Jeremić je ponovo pozvao Duška Kneževića da, kako je kazao, "iznese karte na sto", i dodao da, "strpljenja više nema".

Ukoliko se građani ne pobune, onda smo robovi i treba da živimo kao robovi, poručio je sa protestnog skupa preduzetnik Vasilije Miličković.

Nakon govora ispred Tužilaštva okupljeni su krenuli u protestnu šetnju. 

Najavljeno je i novo okupljanje uskoro. 

Jedan od lidera pokreta Džemal Perović kazao je ranije da na protestima očekuje sve potpisnike Sporazuma o budućnosti. 

Sa niza protesta zatražene su ostavke predsjednika države Mila Đukanovića, predsjednika Vlade Duška Markovića, čelnika pravosuđa i Javnog servisa, kao i direktora Agencije za sprječavanje korupcije Sretena Radonjića. 

Komentari

Crnogorac45,

Brzo ce ovo postati protesti bez protestanata. Pa neka opozicija marsira sa plakatima, jer u njihovu praznu pricu vise niko ne vjeruje.

Ostavi komentar

0/300