Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Đukanović: Tuđe ne otimamo, naše ne damo

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: rtcg.me

''Vrijeme je da shvate da nosili odijelo ili mantiju moraju biti jednako odgovorni prema državi .''

Đukanović: Tuđe ne otimamo, naše ne damo

Crna Gora nema namjeru da otme nijedan metar tuđe teritorije, ali neće dozvoliti da se otima ono što joj pripada, poručio je predsjednik države Milo Đukanović.

On je, na izbornoj konferenciji Demokratske partije socijalista (DPS) u Beranama, kazao da Crna Gora mora opomenuti sve one koji žele da se miješaju u unutrašnja pitanja države.

“Nema namjeru Crna Gora da otme metar prostora od bilo koga, ali nema namjeru ni da sa povezom oko očiju prepušta bilo kome da otima ono što je državno”, rekao je Đukanović, prenosi portal Radio Televizije Crne Gore.

Prema njegovim riječima, uprkos tome što se pojavljuju opaske iz prošlosti, Crna Gora je odlučna u namjeri da uspostavi vladavinu prava, jer neće biti privilegovanih.

"Danas je vrijeme da shvate da nosili odijelo ili mantiju moraju biti jednako odgovorni prema državi Crnoj Gori. Moramo im poslati opomenu da je ovo posljedni trenutak da to shvate, da nas ne dovedu u neprijatnu situaciju da Crna Gora mora raditi ono što mora raditi prema svakome uključujući i one koji nose mantiju", naveo je Đukanović.

On je poručio da Crnom Gorom nikada nije upravljao niko sa strane i da države u državi nema, niti će je biti.

Onima koji imaju ideje paternalizma nad Crnom Gorom, poručio je da je Crna Gora nezavisna, suverena, međunarodno priznata država.

“Moramo vrlo jasno opomenuti svakoga ko ima takvu primisao da je Crna Gora suverena, nezavisna država časnih, dostojanstvenih, ponosnih ljudi, koji nijesu dozvoljavali nikada nikome da upravlja i manipuliše njima, pa ćemo to najmanje dozvoliti danas u 21. vijeku, kada smo obavili važan posao naše demokratske emancipacije”, saopštio je Đukanović.

On je poručio opoziciji da od vlade izbornog povjerenja nema ništa.

“Jasno je da od toga nema ništa, jasno je da vlast nije nešto što predstavlja ličnu, privatnu ili grupnu svojinu bilo koje grupe ljudi”, kazao je Đukanović.

On je dodao da će Crna Gora biti prva naredna članica Evropske unije (EU).

Kako je naveo Đukanović, iako nijesu vlast u Beranama, DPS nema razloga da se ljuti na građane.

“Građani imaju pravo i na greške, ako me pitate da li je na posljednjim lokalnim izborima prevagnulo nacionalno nad racionalnim – da, mislim da jeste”, naveo je on i dodao da je aktuelna vlast u Beranama izoštrila mnoge probleme, od kojih je najveća nezaposlenost.

Komentari

Ljubiša Ljubo Šundić,

@Crnogorac45, Sasvim je jasno da Crna Gora ne želi tuđu zemlju, i još je jasnije da ne želi da preda nekom tamo svoj dio. Braća Crnogorci ne daju Crnu Goru jer za razliku od Srba koji bi sve rasprodali , Crnogorci svoju zemlju ne daju jer vole svoju zemlju.

Zigman,

Narod je uz predajednika drzave koji bolje nego bilo ko brani njene interese

Crnogorac45,

Frustracije Srbije su vremenom rasle uz napredak Crne Gore, tako da stav Beograda prema suverenoj i nezavisnoj CG ne treba puno da nas zacudi, imajuci u vidu i dosta nerjesenih pitanja koje Srbija vuce za sobom i sa kojih zeli barem na kratko da skrene paznju.

Komita,

Zasto se ovoliko godina cutalo o ovom pitanju ? Eto radio svetigora je prakticno radio ravnagora ,amfilohije godinama posrbljava nas narod a niko o tome ovoliko godina ne progovori osim Mila ,cak ni ultracrnogorski sdp se nije doticao ove teme

Liberal,

Zivjela nezavisna CRNA GORA ! Dugo se i cekalo!

Stefo12,

Fala bogu vise ,kanite se 13 godina da nam vratite crkve dok nam ovi takozvami srbi propagandu iz manastira sire

Momčilo PV,

Zamislite molim vas, ako možete,da ni Crnogorci neće da bidnu to što nijesu, neće da bidnu dio "nebeskog" naroda. Pa mnogo griješe, bogme griješe...breee

andro,

milasu,ako i ovaj put ne zavrsis ovo sa spc,ni ja ni niko moj te vise glasat nece!

Misko,

Da za sigurno SPC-u se mora pokazati da ne mogu biti drzava u drzavi i da se moraju ponasati ka i ostale vjerske zajednice,a dok se ne donese novi zakon o vjerskim zajednicama i sprovede u dijelo nema ulaska u EU.To mora svima biti jasno!

Mara,

Tako je predsjednice!!!!!! Misle da ce prijetnjama i ucjenama zastrasiti Crnu Goru...tvrd je orah vocka cudnovata....dalje znate...

Ostavi komentar

0/300