Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Vučić: Spreman sam da ugostim Đukanovića da razgovaramo

| Postavio/la: Milena Aprcović

Vučić: Spreman sam da ugostim Đukanovića da razgovaramo Foto: Vlada CG Twitter

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman da ugosti crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića kako bi razgovarali, prenose srpski mediji. 

Vučić je izjavio sinoć da je, "uprkos crnogorskoj kampanji protiv Srbije, srpskog naroda i njega lično, spreman i sada, kao i inače, da ugosti u Beogradu Mila Đukanovića kako bi razgovarali, umjesto da se stvaraju problemi i tenzije", prenio je Tanjug. 

"Važno je da izgrađujemo normalne odnose, pristojne odnose, a da očekujete prveliku ljubav niti ima potrebe, niti razloga za tim", rekao je Vučić gostujući na O2TV.

Upitan o odnosima Srbije i Crne Gore, Vučić je rekao da je crnogorskog premijera Duška Markovića tokom njegove posjete Beogradu zamolio da uzme u obzir i interese Srbije i da Kosovo ne bude bolje tretirano od Srbije, ali to nije ispoštovano. 

"Uprkos svemu, mi moramo sa Crnom Gorom da imamo normalne odnose, jer je to u interesu Srba koji žive tamo. Moramo da gledamo kako da tamošnjim Srbima pomognemo, kako da pomognemo naše kulturne ustanove i izgradnju vrtića, da nam Crna Gora to dopusti. Naš interes je da imamo dobre odnose", istakao je Vučić.

Dodao je da politički odnosi u regionu nijesu idealni, jer su različiti politički interesi.

"Ne treba od toga praviti probleme. Naši odnosi su pristojni. Ja nisam želio da odgovaram na uvrede iz Crne Gore", rekao je Vučić. 

Vučić je naveo i da bi želio da Srbija sa Sjevernom Makedonijom, Crnom Gorom i Bosnom i Hercegovinom uradi integrisane granične prelaze, prenio je N1. 

Komentari

mr,

Da neces mozda i da ti otpjeva nešto?!

Baba,

U pravi čas! Jedva smo čekali! Pa neko veli kako ovaj komšija nije čazben. Zato ga sve komšije obožavaju-kad spava đaolju ne progovara.Ko pođe neka mu prenese DA JE VJEČNA CRNA GORA!!!

Bar_pamti,

Bas ce vala Milo koji svaki drugi dan sastanci sa merkelom makrnom i bitnim ljufima da ide kod tebe na labudovo brdo da mu places na ramenu za izgubljenim kosovom koje ste izgubili sami jos 90ih

Stefo12,

Tvoj ministar nama kaze da smo nepostojeca drzava sa izmisljenim narodom i jezikom a ti sad pricas kako mi vidimo antisrpsku kampanju ?

Suzana,

Ovaj presjednik Srbije je nevjerovatan. Polije svih uvreda, fasistickih nastupa njegovih funkcionera, novina, televizija, istoricara i svih drugih, na kraju ispada da mi njih vrijedjamo vrijedjamo. Jako licemjerno, sokirana sam, ali ne i iznenadjena

Labud Dabanović,

E ne može vođe naroda otrcana srpstva niko nadmašit u prefiganosti.Nije ni čudno kad se zna i nekadašnji svoj srpski narod su uništili-da očuvaju prkna.Pa uzeli se njim zvati i ponositi kao da su oni pokojnici a Srbi živi.E Vučiću i knjaz Danilo i kralj Nikola s Crnogorcima pamte ko ste i kakvi ste

Momčilo PV,

"Spuštavah se ja na vaše uže, umalo se uže ne pretrže, od tada smo "veći prijatelji", u glavu mi pamet ućeraste"

Pasternak,

Bilo je susreta. Djukanovic je vec bio u zvanicnoj posjeti Beogradu. Red je na Vucica da dodje u zvanicnu posjetu Crnoj Gori. No ko bi slusao tu tiradu kica, demagogije i tugovanki...

Libreral,

Postoje dipolmatska pravila. Ovaj poziv je prevara. Ne treba ga prihvatiti. Sada je na redu da predsjednik Srbije posjeti CG. PS Sa ovim pozivom Vučić lukavo prebaca odgovornost na CG zbog toga što nije bilo susreta na nivou predsjednika.

Ostavi komentar

0/300