8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đenero: Nema partnerstva sa negatorima države

Izvor: Foto: Pobjeda/Analitika

Politika

Comments 3

Đenero: Nema partnerstva sa negatorima države

Izvor: Pobjeda/Analitika

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

"Nema partnerstva sa Srbijom dok god njene političke elite ne priznaju nezavisnu Crnu Goru. Zato sve izjave srpskog predsjednika Aleksandra Vučića da se smire tenzije nijesu iskrene, dok god srpski ministri onako vrijeđaju sve crnogorsko. Ova prepucavanja neće prestati već će biti sve učestalija u budućnosti", kaže u izjavi za Pobjedu hrvatski analitičar Davor Đenero.

Smatra da dok je ova srpska elita na vlasti nema boljitka u regionalnim odnosima.

„Dok god se u Srbiji ne dogodi nešto da se odustane od ove velikosrspke politike nema boljitka u regionalnim odnosima. Nacionalizam ključa ispod površine i ja ne vjerujem nijednoj poruci Vučića koji poziva na smirivanje tenzija kada je Crna Gora u pitanju. Prosto, ova politička elita u Srbiji ne priznaje crnogorsku nezavisnost i njenu suverenost i vi se možete pozivati na smirivanje tenzije koliko hoćete, ali tu nema uzajamnog poštovanja i povjerenja“, kaže Đenero.

Ističe da je Srbija u zavadi sa svima u regionu.

„Vučić neće odustati od nacionalizma, radiće na pogoršanju odnosa sa svima u regionu i mislim da će odnosi Crne Gore i Srbije biti sve gori i gori. Biće tih prepucavanja u nedogled, jer ono što govore Dačić i Popović, Vučić stvarno misli“, zaključuje Đenero.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

sveznamuzalud

Samo sam usao u clanak da bih vidio ko je covjek cije misljenje smatrate za mjerodavno. Sta bilo koji hrvatski analiticar moze reci pozitivno o bilo kome iz Srbije? I obrnuto. Izvinite, ali neozbilni ste.

Pretačno

Ne može tačnije, nadam se samo da su i naši ovako načisto ...

danilo s.

Apsolutno tačni. Srbija je, njazad, skinula masku prijateljstva. Zar nije sam Vučić u jednoj parlamentarnoj diskusiji prebacivao opoziciji "Ko je izgubio CG") ? Kao da smo dio njih?