Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Odupri se" ipak neće postati NVO, Perović najavio nastavak protesta

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Dan/CdM

"Odupri se" ipak neće postati NVO, Perović najavio nastavak protesta Foto: Screenshot

Lider pokreta "Odupri se" Džemal Perović kazao je za Dan da su početkom sedmice započeli individualne pregovore sa predstavnicima opozicionih partija oko daljeg djelovanja i najavio nastavak protesta.

On je saopštio da pokret "Odupri se" ipak neće postati nevladina organizacija (NVO), kako je to ranije bilo najavljeno.

"Glavni razlog što smo odustali od preregistracije u nevladinu organizaciju je što NVO ne obuhvata svu širinu građanskog pokreta, a i naročito zbog načina na koji javnost u Crnoj Gori percipira nevladine organizacije. Tako da još tražimo način formalizacije organizacione strukture, a da to ne bude NVO. Sad razmišljamo u pravcu da to bude samo široki građanski pokret, ali o tom potom, vidjećemo još kako ćemo sve odraditi", kazao je Perović.

On je istakao da pokret vrijedno radi iako se to na terenu možda ne vidi.

"Tokom nedjelje smo započeli pojedinačne razgovore sa opozicionim političkim partijama, a očekujemo da ih zaokružimo do kraja sedmice. Tema razgovora je Sporazum o budućnosti i stepen privrženosti tom dokumentu, naročito stavu 1, koji se tiče formiranja vlade građanskog jedinstva koja će djelovati u ograničenom mandatu, a čiji će osnovni zadatak biti da omogući uslove za održavanje fer i slobodnih izbora, a još i više stavka sporazuma koja podrazumijeva bojkot svih narednih parlamentarnih, lokalnih i predsjedničkih izbora ukoliko se ne ispuni neophodni uslov u vidu uspostavljanja tehničke vlade kao jedinog pravno-političkog garanta za fer i slobodne izbore", rekao je Perović.

On je naglasio "da ni najmanje ne sumnja da će započeti posao izvesti do kraja i da će osloboditi građane od koruptivne vlasti u čijim smo kandžama preko 30 godina". 

Podrška protestu na Sinjajevini

Članovi pokreta najavili su podršku protestnom okupljanju u petak, 12. jula, na Savinim vodama pod sloganom “Sačuvajmo Sinjajevinu”.

Perović je kazao da je svaki građanski protest borba svih zajedno i da moraju biti jedni uz druge.

"U petak smo na Sinjajevini, a već u subotu organizujemo karavan Odupri se po sjeveru Crne Gore, kao što smo to i ranije činili po cijeloj Crnoj Gori. A ako uspijemo da organizujemo sve, možda u subotu veče bude i neki protest u Nikšiću", rekao je Perović.

Komentari

Vojnik777,

Ovi ljudi nemaju granica u blamiranju

Votka88,

Kakvi su ovo dokonicari, sve im je propalo pa ni sami ne znaju sta ce

kamiondzija78,

Oni ne odustaju od Sporazuma od buducnosti, blago im u pamet

Igor88,

Oni opet razmisljaju o protestima, e presmijesno stvarno

InesBD,

Tako mi vaših karavana,zar vam nije dovoljno sto ste se do sad blamirali nego ocete opet

Prepelica,

A sta to oni kao navodno rade?

ines23,

Perovica niko ne ferma ni 2% niti ikoga zanima ova njegova prica sad, cak je i on svjestan toga ali sad zarad medija prica ovo!

Crnogorac45,

Ne bi me cudilo da na kraju dodju na ideju da osnuju politicku partiju.

Svetlana_TV,

Sjedite vi kuci, jer i ovako nemate podrsku od strane gradjana.

Marelica,

Ovi su izgubljeni u prostoru i vremenu, ni sami ne znaju sto ce.

Ostavi komentar

0/300