12 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanoviću Dan državnosti čestitali Vučić, Gutereš, Đinping

Politika

Comments 0

Đukanoviću Dan državnosti čestitali Vučić, Gutereš, Đinping

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je čestitke najviših zvaničnika povodom 13. jula - Dana državnosti Crne Gore

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš u čestitci navodi:

"Zadovoljstvo mi je da uputim svoje čestitke narodu Crne Gore povodom državnog praznika. Ovo su izazovna vremena u kojima je međunarodna saradnja potrebnija nego ikad. Čitav svijet je na dobitku kada se „Mi, Narodi” udružimo za dobrobit mira, održivog razvoja i ljudskih prava. Dok obilježavate ovaj dan računam na aktivno učešće Vaše zemlje u jačanju Ujedinjenih nacija i unaprjeđenju naših napora za bolju budućnost za sve. Molim Vas, Ekselencijo, da primite izraze mog najvišeg uvažavanja“.

Predsjednik Narodne Republike Kine Si Đinping uz srdačne čestitke Predsjedniku lično i crnogorskom narodu, istakao je kako se ovih godina dosljedno učvršćuje političko međusobno povjerenje između Kine i Crne Gore.

"Naša saradnja u raznim oblastima dobija plodonosne rezultate. Visoko cijenim razvoj kinesko-crnogorskih odnosa i spreman sam da zajedno sa Vama, promovišem kinesko-crnogorske odnose da dosljedno dostignu veći stepen, i da donesu benefit za nase zemlje i narode. Želim Vašoj zemlji prosperitet, Vašem narodu sreću i zdravlje", kazao je on.

Povodom Dana državnosti Crne Gore predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uz izraze uvažavanja i želje za napredak države, u čestitki je naveo kako ostaje posvećen razvoju dobrosusjedskih odnosa Srbije i Crne Gore, kao i politici mira i stabilnosti u regionu.

"Zato očekujem da, u narednom periodu, zajedničkim naporima, uz međusobno uvažavanje, intenziviramo dijalog o pitanjima od obostranog interesa i podstaknemo saradnju, posebno ekonomsku, kao i infrastrukturno povezivanje", poručio je Vučić.

Uz najiskrenije čestitke Predsjedniku i crnogorskom narodu povodom nacionalnog praznika, u čestitki predsjednika Azarbejdžana Ilhama Alijeva se navodi:

"Vjerujem da će se prijateljski odnosi i saradnja od uzajamnog interesa između Azerbejdžana i Crne Gore i ubuduće razvijati i proširivati u skladu sa interesima naših naroda. Na ovaj značajan dan želim Vam dobrog zdravlja, uspjeha u Vašoj djelatnosti, a prijateljskom narodu Crne Gore mira i prosperiteta".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR