Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Đukanoviću Dan državnosti čestitali Vučić, Gutereš, Đinping

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

Đukanoviću Dan državnosti čestitali Vučić, Gutereš, Đinping

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je čestitke najviših zvaničnika povodom 13. jula - Dana državnosti Crne Gore

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš u čestitci navodi:

"Zadovoljstvo mi je da uputim svoje čestitke narodu Crne Gore povodom državnog praznika. Ovo su izazovna vremena u kojima je međunarodna saradnja potrebnija nego ikad. Čitav svijet je na dobitku kada se „Mi, Narodi” udružimo za dobrobit mira, održivog razvoja i ljudskih prava. Dok obilježavate ovaj dan računam na aktivno učešće Vaše zemlje u jačanju Ujedinjenih nacija i unaprjeđenju naših napora za bolju budućnost za sve. Molim Vas, Ekselencijo, da primite izraze mog najvišeg uvažavanja“.

Predsjednik Narodne Republike Kine Si Đinping uz srdačne čestitke Predsjedniku lično i crnogorskom narodu, istakao je kako se ovih godina dosljedno učvršćuje političko međusobno povjerenje između Kine i Crne Gore.

"Naša saradnja u raznim oblastima dobija plodonosne rezultate. Visoko cijenim razvoj kinesko-crnogorskih odnosa i spreman sam da zajedno sa Vama, promovišem kinesko-crnogorske odnose da dosljedno dostignu veći stepen, i da donesu benefit za nase zemlje i narode. Želim Vašoj zemlji prosperitet, Vašem narodu sreću i zdravlje", kazao je on.

Povodom Dana državnosti Crne Gore predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uz izraze uvažavanja i želje za napredak države, u čestitki je naveo kako ostaje posvećen razvoju dobrosusjedskih odnosa Srbije i Crne Gore, kao i politici mira i stabilnosti u regionu.

"Zato očekujem da, u narednom periodu, zajedničkim naporima, uz međusobno uvažavanje, intenziviramo dijalog o pitanjima od obostranog interesa i podstaknemo saradnju, posebno ekonomsku, kao i infrastrukturno povezivanje", poručio je Vučić.

Uz najiskrenije čestitke Predsjedniku i crnogorskom narodu povodom nacionalnog praznika, u čestitki predsjednika Azarbejdžana Ilhama Alijeva se navodi:

"Vjerujem da će se prijateljski odnosi i saradnja od uzajamnog interesa između Azerbejdžana i Crne Gore i ubuduće razvijati i proširivati u skladu sa interesima naših naroda. Na ovaj značajan dan želim Vam dobrog zdravlja, uspjeha u Vašoj djelatnosti, a prijateljskom narodu Crne Gore mira i prosperiteta".

Ostavi komentar

0/300