15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krapović: Nismo obaviješteni o napuštanju koalicije; Crnogorska danas pokreće inicijativu za smjenu Carevića

Politika

Comments 0

Krapović: Nismo obaviješteni o napuštanju koalicije; Crnogorska danas pokreće inicijativu za smjenu Carevića

Izvor: Pobjeda/Dnevne novine

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Koalicioni partneri u Budvi od Crnogorske još nijesu dobili formalno obavještenje o odluci te partije da istupi iz vlasti, saopštio je Pobjedi lider budvanskog odbora Demokrata Dragan Krapović, napominjući da će tek nakon toga Demokrate odlučiti o ostanku ili eventualnom napuštanju koalicije.

"Za sada ne bih ništa komentarisao, jer mi od Crnogorske još uvijek nijesmo dobili nikakav formalni akt. Postoji način kako se to radi, a ne preko medija", kratko je rekao Krapović Pobjedi.

Crnogorska, koja je u petak obavijestila javnost da više nije dio koalicione vlasti u Budvi, iniciraće već danas smjenu aktuelnog predsjednika budvanske opštine Marka Carevića, saopšteno je nezvanično Dnevnim novinama iz te partije. 

Podsjećamo, predsjednik budvanskog odbora Crnogorske Vladimir Bulatović saopštio je u subotu da ta partija više nije dio vladajuće koalicije u Budvi, te da njeni predstavnici više neće učestvovati na koalicionim sastancima.

Odluku o istupanju iz koalicije Bulatović je obrazložio, kako je naveo, nepodnošljivim primitivizmom, neznanjem i pohlepom pojedinih funkcionera Demokratskog fronta.

"Mi u takvom društvu dalje ne želimo da provedemo ni dana", poručio je Bulatović i istakao kako su Front i Demokratska partija socijalista poput blizanaca.

"Nema te kombinacije i prevare kojom su ovladali u DPS-u, a koju do savršenstva nijesu doveli funkcioneri DF-a. Oni jedni od drugih uče, jedni druge dopunjavaju i za Budvu i za Crnu Goru je spasonosna situacija u kojoj će DPS i DF zajedno imati nedovoljno glasova da bi na bilo što mogli presudno da utiču. Naši dalji potezi biće usmjereni ka istrajnoj političkoj borbi da građanske i emancipatorske snage u Crnoj Gori nadjačaju DPS i DF, kako bismo konačno stvorili uslove za život u uređenoj i pravednoj državi", zaključio je Bulatović u saopštenju.

Vladajuća koalicija u Budvi odavno je na klimavim nogama, budući da su nedavno i Demokrate, nakon dva uzastopna preglasavanja od odbornika Fronta i DPS-a u lokalnom parlamentu, saopštili da će razmotri dalje učešće u vlasti.

Inače, opstanak koalicije na vlasti u Budvi sredinom prošle godine spasila je upravo Crnogorska odlukom da uđe u lokalnu vlast, čime se tada izašlo iz višemjesečne političke krize usljed neodržavanja sjednica lokalnog parlamenta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR