7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuksanović: Ponosan sam na zajednička ostvarenja

Politika

Comments 0

Vuksanović: Ponosan sam na zajednička ostvarenja

Izvor: radio dux

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Proteklih dana, u predbajramsko vrijeme, u Pljevljima je boravio Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative, koji je kazao da je ponosan na zajednička ostvarenja manjinskih naroda u Crnoj Gori, kako ona u prošlosti tako i u sadašnjosti.

 Vuksanovića je u službenom posjetu primio glavni imam Islamske zajednice i Husein Pašine džamijeSamir efendija Kadribašić, zajedno sa tajnikom Islamske zajednice Jakubom Durgutom. Tom prigodom razmjenjeni su i prigodni darovi.

Vuksanović je poklonio efendiji Kadribašiću knjige s tematikom povijesti Hrvata u Crnoj Gori, dok je hodža njemu darovao časni Ku’ran i tespih.

 “Obilaskom Husein Pašine džamije fasciniran sam visokim estetskim i uopće duhovnim dosezima islamske kulture, koju ova monumentalna bogomolja predstavlja, a koja nam je svima na ponos. Ovo je potvrda kako kultura objedinjuje ljude i upućuje ih na neprolazne vrijednosti. Ponosan sam na zajednička ostvarenja manjinskih naroda u Crnoj Gori, kako ona u prošlosti tako i u sadašnjosti. Danas sam dobio potvrdu onoga što znam odavno, manjine su bogastavo crnogorskog društva. Hvala efendiji Kadribašiću koji je me dočekao u duhu prijateljstva i iskrenog zajedništva”, izjavio je Vuksanović.

On je pozvao pljevaljskog hodžu da posjeti hrvatsku zajednicu u Boki kotorskoj, što je ovaj s radošću prihvatio, saopšteno je iz HGI. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR