10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS: Kotorani postaju svjesni koliko je važno kad vlast funkcioniše

Politika

Comments 0

DPS: Kotorani postaju svjesni koliko je važno kad vlast funkcioniše

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Građanke i građani Kotora postaju svjesni činjenice koliko je za kvalitet njihovog života u njihovom gradu važno kad redovno funkcioniše zakonodavna vlast, a izvršna vlast neumorno poboljšava životni standard, saopšteno je iz kotorskog DPS-a. 

"Ignorisanje glasa naroda izraženih preko 33 odbornika u Skupštini opštine Kotor, pa samoinicijativno donošenje brojnih odluka i rješenja od vitalnog značaja za građanke i građane Kotora imalo je za rezultat samo stagnaciju i otežano obavljanje redovnih aktivnosti naših sugrađana. Nedavno su neki samoprozvani govornici govorili o riječi i dijelu u Kotoru a, pri tom, zaboravljaju da isti nijesu uspjeli organizovati sjednicu Skupštine opštine Kotor unazad dvije godine. Razlog je, upravo činjenica da su bivši koalicioni partneri sami došli u konflikt sopstvenih interesa, a građankama i građanima Kotora je, danas, ta činjenica više nego poznata i jasna", navodi se u saopštenju.

Jasno je, kako dodaju, iz više razloga.

"Na primjer, rješenje problema uklanjanja građevinskog otpada sa lokacije bivšeg hotela Fjord čekao je više od godinu! Kad se izuzmu kalkulacije u korist ličnog a kao prioritet postavi svoj grad, rješenje se brzo pronađe, za manje od dva mjeseca, i danas Kotoranke i Kotorani gledaju svojim očima, i nikom ne moraju da vjeruju na riječ, kako ta ružna slika jedne ruševine ide u zaborav i kažemo ne ponovilo se, jer mi živimo u prelijepom gradu, gradu pod zaštitom UNESCO-a.

Dalje, ako se malo udaljimo od samog centra UNESCO-vog grada dolazimo do Risna i problema oboljelih palmi, koje su postale više nego opasnost za naše sugrađane, a ponajviše za najmlađe sugrađane koji se u svojoj igri okupljaju na risanskoj rivi i šetalištu. I ovaj problem je dobio konačno rješenje u veoma kratkom vremenskom periodu, nijesu bile potrebne godine, zahvaljući profesionalno-poslovnoj komunikaciji i saradnji zainteresovanih privrednih subjekata iz kotorske opštine. I pored brojnih naslijeđenih, a postali su više nego tekući, problema ohrabruju nas i brojni prijedlozi i rješenja za narednu turističku sezonu a vezano za priobalni pojas i zelene površine u kotorskoj opštini.

Samoprozvani govornici, više je i nebitno koji su ali je bitno da su svi samoprozvani konstituenti bivše kotorske vlasti, idu dalje i osporavaju neka nova kadrovska rješenja u kotorskoj opštini a najviše ih je zaboljelo, ustvari, jedno rješenje odnosno čelno mjesto u instituciji OJU Muzeji Kotor.

Nažalost, moramo vas informisati da ste morali preciznije iščitati pravila konkursa za navedeno radno mjesto gdje je, između ostalog, izričito naznačeno, na primjer, radno iskustvo tri godine.

Samoprozvani su ignorisali tu činjenicu jer njihova izabrana osoba nije imala ni tu kvalifikaciju, pa dotičnu osobu usput proglasiše i ekspertom! Ekspert, kad mu već može biti, prekraja sva normativna pravila i krene u preokret sistematizacije radnih mjesta i, gle čuda, sa radnim mjestima i koeficijentima na ličnu zaradu, upravo udovolji samoprozvanim govornicima. Da je ovo sve normalno, rekli bi da je ekspert "ničim izazvan" uradio i dobar posao.

Međutim, kotorska javnost je, itekako, dobro upoznata koji su se sve samoprozvani udomili upravo u ovoj instituciji kojom je rukovodio, sad već bivši, ekspert. Da li je eskpert radio u svoje ime i za svoj račun, ili u svoje ime a za tuđi račun ili ti već za neku drugu kombinatoriku? Očigledno jeste, samo iznenađuje činjenica da se tamo neki samoprozvani oglašavaju po ovom pitanju. Da li je u pitanju borba za ostvarenje političkog cenzusa u gradu Kotoru? Ako jeste, onda vas moramo zamoliti da nas ne opterećujete sa vašim problemima", navode iz DPS-a. 

A kad je riječ o nezakonitostima po pitanju rodbinskog, kumovskog i partijskog zapošljavanja u opštini Kotor za vrijeme bivše koalicione vladavine, uveliko postoje, a objavljeni su i u medijima, inspekcijski nalazi kao svjedočanstvo tog vremena, dodaju iz ove partije.

"To što ih isti nijesu željeli prihvatiti, nikako ne može biti odgovornost Demokratske partije socijalista Kotor. Ovih dana se, inače, čuju i optužbe da bi ta raznorodna koalicija u Kotoru i uspjela ali im je nedostajala podrška Demokratske partije socijalista u SO Kotor!

I šta danas Kotoranke i Kotorani slušaju i čitaju? Samoprozvanima je kriva Demokratska partija socijalista Kotor zašto nijesu radili i odradili svoj posao, kako sa aspekta zakonodavne tako i sa aspekta izvršne vlasti. Svojih "pet minuta" isti akteri kotorske političke scene imali su i prije nekoliko godina a i u skorije vrijeme. Učinak je isti, nasljeđena gomila nerješenih problema.  Da li opet čitamo žal za propuštenom šansom", navode iz kotorskog DPS-a. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR