Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Marković u Župi: Dajem riječ da će Vlada obezbijediti sredstva za cio put

| Postavio/la: Marija Mitrović

Marković u Župi: Dajem riječ da će Vlada obezbijediti sredstva za cio put

Predsjednik Vlade Duško Marković, zajedno sa ministrom sporta Nikolom Janovićem, u Župi je položio kamen temeljac za gradnju multifunkcionalnog igrališta uz Osnovnu školu „Dušan Bojović“.

Tom prilikom, mještanima je rekao da im daje riječ da će Vlada finansirati gradnju cijele dionice puta od Župe do Nikšića.

„Ovdje sam došao da vam dam riječ i da kažem da ću iza te riječi stojati sa svim svojim prijateljima i saradnicima i u Opštini i u Vladi: Nema djelimične rekonstrukcije puta. Cio put od 21 km mora biti urađen zbog potreba i po standardima vas koji živite ovdje. To je velika investicija, započeli smo je i završićemo je. Radićemo je po fazama, ali će pretežni dio finansijskog tereta snositi Vlada“ – rekao je predsjednik Marković obraćajući se građanima ispred Osnovne škole.

Premijer je istakao primjere da je više kompanija pokrenulo poslove u Župi i da to daje perspektivu ovom kraju.

„Dakle, sasvim je izvjesno da će se u Župi živjeti bolje, da će ovdje ljudi imati razloga ne samo da ostaju nego i da dolaze. Ovdje će mladi ostajati i zbog toga što danas pokrećemo gradnju terena za višenamjensku sportsku upotrebu zahvaljujući Ministarstvu sporta i ministru Janoviću koji nije pokrenuo samo ovu investiciju ovdje nego još četiri slične investicije u Nikšiću“ – rekao je Marković.

Ostavi komentar

0/300