Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Pavićević: Ostavke ili smjene

| Postavio/la: Gordana Đuračić

Pavićević: Ostavke ili smjene

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević zatražio je neopozive ostavke svih odgovornih učesnika u lancu korupcije i kriminala, a kako je kazao, povodom snimka i svjedočenja da su najviši funkcioneri u Vrhovnom državnom tužilaštvu uključeni u koruptivne radnje.

Pavićević navodi da su crnogorski građani uznemireni činjenicom da se ime Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića dovodi u vezu sa kriminalnim krugovima i koruptivnim metodama u javnim poslovima čime je, dodaje, ugrožen ugled tužilaštva.

"Time je narušen ugled i države, pa tim povodom pozivam i predsjednika Vlade i ministra pravde i Skupštinu Crne Gore da se u skladu sa svojim nadležnostima i uticajem izjasne o ovom slučaju i preduzmu sve radnje da se ova situacija razriješi na pravedan način uz striktno poštovanje vladavine prava", kazao je Pavićević.

On je ocijenio da su građani Crne Gore svakodnevno izloženi neviđenim aferama čiji su nosioci najviši državni funkcioneri i da za to direktno odgovornom smatra Demokratsku partiju socijalista.

"Ostavke ili smjene, jer nema trećeg rješenja. Ovo kako živimo i šta nas okružuje i kakvu vlast imamo počinje da liči na divlji zapad i na scene iz holivudskih krimi filmova. Takvo stanje je neodrživo i to moramo da mijenjamo. Danas tražimo ostavke, a već naredne godine izborićemo se za promjenu vlasti i puni obračun sa nosiocima i akterima koruptivnog sistema u Crnoj Gori", izjavio je Pavićević.

Komentari

Podgoricanin,

Sto radi ovaj Srpski drzavljanin u politici Crne Gore.

mr,

Da mu se dokopat vlasti, boziji kukavac. Dva minuta, pa makar i silom...

Đoko Orlandić,

Ko si bre ti da bilo što tražiš. PS Zašto uopšte objavljujete balje... ove minorne osobe.

Ostavi komentar

0/300