Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Sjutra o radu Odbora za antikorupciju

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Mina

Sjutra o radu Odbora za antikorupciju

Članovi Odbora za antikorupciju razmatraće sjutra ostvarivanja Plana rada tog skupštinskog tijela do kraja godine pošto su vrhovni državni i glavni specijalni tužilac odbili da dostave izvještaj o aferi Koverat i da učestvuju u radu Odbora na tu temu.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić u dopisu su obavijestili članove Odbora da nijesu dužni da konkretne slučajeve dostavljaju Skupštini ili radnim tijelima, a Odbor ocijenili nenadležnim.

Predsjednik Odbora Predrag Bulatović rekao je da uputio pismo predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću o novonastaloj situaciji.

On je, kako je objavljeno na sajtu parlamenta, saopštio da je u saznanju da je o tome raspravljano na Kolegijumu predsjednika Skupštine, ali da o tome nema zvaničnu informaciju.

“Cijenim da je potrebno da Odbor razmotri pitanje ostvarivanje plana, a iz mog ugla i svrsishodnost svega toga kada su se vrhovni državni i glavni specijalni tužilac oglušili o poštovanje Zakona o državnom tužilaštvu”, naveo je Bulatović.

Ostavi komentar

0/300