Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Ujedinjeno Kraljevstvo nastavlja podršku reformama u Crnoj Gori

| Postavio/la: Milena Aprcović

Ujedinjeno Kraljevstvo nastavlja podršku reformama u Crnoj Gori

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas zamjenika direktora Direktorata za Zapadni Balkan u Forin Ofisu Ujedinjenog Kraljevstva Lensa Doma.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Brajović je zadovoljan nastavkom podrške Ujedinjenog Kraljevstva reformskim procesima u Crnoj Gori, što je i potvrđeno povećanjem njihovih fondova za podršku projektima u ključnim oblastima.

Naglasio je da će Crna Gora uvijek cijeniti objektivne izvještaje, doprinos i podršku njenom integracionom putu koju su davali tadašnji izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Čarls Tanok i kopredsjedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Dejvid Martin.

Zamjenik direktora Direktorata Domje odnose dvije države ocijenio odličnim, uz isticanje da Ujedinjeno Kraljevstvo jako poštuje doprinos Crne Gore kako NATO-u tako i podršci članstvu Republike Sjeverne Makedonije ovoj Alijansi.

Zahvalio je na odličnoj saradnji Skupštine Crne Gore sa Ambasadom Ujedinjenog Kraljevstva u Podgorici i Vestminsterskom fondacijom, sa kojima se sprovode interesantni zajednički projekti.

Uz naglasak na značaju rada Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, Dom je ohrabrio pokušaje da se dođe do zajedničkih rješenja na osnovu preporuka ODIHR-a.

 

Ostavi komentar

0/300