Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Ističe rok za rad Odbora, poslanici danas o produženju?

| Postavio/la: Vladana Jovanović

Ističe rok za rad Odbora, poslanici danas o produženju?

Za podne je zakazana sjednica Odbora za izbornu reformu. Opozicija traži da se ponovo razmatra pitanje adresa birača, odnosno da se numerišu sve ulice jer vjeruju da one bez broja mogu da vode ka nepravilnostima. DPS i državni organi poput Ministarstva unutrašnjih poslova i Državne izborne komisije tvrde da adrese bez broja ne utiču na vođenje biračkog spiska.

Ono što je izvjesno, kad je posrijedi Odbor za izborne reforme, jeste istek njegovog roka. 15. novembar je datum koji je ranije dogovoren kao finalni a gotovo nijedna izmjena nije usvojena. Pitali smo, hoće li poslanici tražiti produžetak roka – odgovor nam je dao član Odbora Ervin Ibrahimović.

"Mislim da ćemo se ova dva dana odrediti hoćemo li produžiti rok. Smatram, međutim, da bi više trebalo da se usredsredimo na kvalitet rada Odbora nego na rokove a vjerujem da je to jasno i mojim kolegama", kazao je Ibrahimović za Antenu M.

Na prošloj sjednici, podsjetimo, pridruženi član Odbora, Dragan Koprivica ispred NVO sektora, predložio je da se rad prolongira do 31. decembra.

Ostavi komentar

0/300