6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Montenegro Airlines osmi put nosilac IOSA sertifikata

Ekonomija

Comments 0

Montenegro Airlines osmi put nosilac IOSA sertifikata

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Nacionalnoj avio-kompaniji Montenegro Airlines ove godine, osmi put po redu, uručen je IOSA sertifikat koji se izdaje nakon kompleksne revizije koju obavi Međunarodna asocijacija redovnih avio-prevozilaca IATA, saopšteno je iz te kompanije.

"Ovogodišnji auditori bili su iz revizorske organizacije Wake iz Engleske, a provjerena je  usaglašenost kompanije sa ukupno 927 standarda i preporučenih praksi. Kontrola je obuhvatala sistem upravljanja, letačku operativu, otpremanje leta, kabinsko osoblje, održavanje aviona, zemaljsko opsluživanje, prevoz tereta, kao i sistem bezbjednosti. Takođe,  izvršen je uvid u školovanje naših letačkih posada na simulatoru, u školskom centru CAE Amsterdam", navodi se u saopštenju.

 IATA je međunarodna asocijacija redovnih avio-prevozilaca koja broji oko 290 članica u 120 zemalja svijeta, a koja je razvila standard nazvan IOSA  (IATA Operational Safety Audit) koji je međunarodno priznat i prihvaćen standard avijacije. Cilj IOSA provjera je procjena i kontrola operativne bezbjednosti redovnih avio-prevozilaca. Jedan od zahtjeva da kompanija postane i ostane članica IATA-e je da uspješno prođe IOSA inspekciju.

"Montenegro Airlines je serifikovan prema IOSA standardima od 2006. godine. Kompanija koja jednom dobije ovako važan sertifikat, dužna je da se svake dvije godine podvrgne rigoroznoj kontroli, a svako sljedeće obnavljanje sertifikata predstavlja dodatni izazov. Ispunjenje navedenih IOSA standarda je najbolja potvrda o nivou bezbjednosti i sigurnosti, kao i o kvalitetu rada operativnih službi Montenegro Airlinesa. Postojeći IOSA sertifikata validan je do 13. januara 2022. godine.

Pored navedenog, Montenegro Airlines implementirajući Zakon o vazdušnom saobraćaju primjenjuje i najstrože procedure i standarde Evropske agencije za vazduhoplovu sigurnost (EASA), Međunarodne organizacije za civilno vazduhoplovstvo (ICAO), Evropske konferencije za civilno vazduhoplovstvo (ECAC), a sve to pod detaljnom kontrolom i provjerom Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore", piše u saopštenju.

 

 

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR