9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS Šavnik predložio Vukovića za predsjednika Opštine

Politika

Comments 0

DPS Šavnik predložio Vukovića za predsjednika Opštine

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Na predlog IO DPS-a, OO DPS Šavnik danas je jednoglasno utvrdio da kandidat za predsjednika Opštine Šavnik bude Vlatko Vuković.

Kako je saopšteno iz te partije, na sjednici su, pored toga, razgovarali i o političkim dešavanjima nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju vjerskih zajednica.

OO DPS Šavnik saopštio je da Crna Gora ima obavezu da svima obezbijedi poštovanje ljudskih prava, kao i da je sloboda misli i vjeroispovijesti imala i ima poseban značaj u heterogenom društvu kao što je Crna Gora, te da je naša država od obnove nezavisnosti mnogo uradila na očuvanju i unaprijeđenju vjerskih sloboda i na uspostavljanju partnerskih odnosa sa vjerskim zajednicama.

“Danas su održane sjednice IO i OO DPS-a Šavnik, kojima su prisustvovali koordinatori ispred Predsjedništva i IO DPS-a Crne Gore, Nada Drobnjak i Milosav Anđelić, i na kojima se razgovaralo o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori. Tokom rasprave u demokratskoj atmosferi razmijenjeni su stavovi o političkim dešavanjima nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju vjerskih zajednica. Namjerne pogrešne interpretacije Zakona o slobodi vjeroispovijesti i plasiranje teze da će se imovina SPC, “otimati”, dio je kampanje zamjene teza i pokušaja manipulisanja javnošću”, saopšteno je iz DPS-a.

Takođe, na sjednici je prezentovano inovirano izborno zakonodavstvo koje je usvojeno u decembru 2019. u Skupštini Crne Gore, kao i aktivnosti Opštinskog odbora u implementaciji Kongresnih dokumenata.

Konstatovano je da će mudra politika koju vodi vlast u Crnoj Gori predvođena Demokratskom partijom socijalista, sasvim sigurno pobijediti na predstojećim parlamentarnim izborima.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR