12 °

max 15 ° / min 12 °

Srijeda

26.02.

15° / 12°

Četvrtak

27.02.

11° / 5°

Petak

28.02.

12° / 3°

Subota

29.02.

13° / -1°

Nedjelja

01.03.

12° / 6°

Ponedjeljak

02.03.

16° / 11°

Utorak

03.03.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na marginama Minhenske konferencije: "Svi će biti jači kada Crna Gora i region uđu u EU"

Politika

Tag Video
Comments 0

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Na marginama Minhenske konferencije: "Svi će biti jači kada Crna Gora i region uđu u EU"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na marginama Minhenske konferencije imao je niz bilateralnih sastanaka. 

Đukanović se u nastavku Minhenske bezbjednosne konferencije sastao sa predsjednikom Vlade Slovenije Marjanom Šarecom, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta. 

"Šarec je poručio da Slovenija vidi Crnu Goru kao partnera i prijatelja i jedina agenda između dvije države je dobra saradnja zato što razumijemo jedni druge. Uz ocjenu da i Slovenija kao i međunarodna zajednica u cjelini moraju biti aktivniji na ZB, Šarec je naglasio da će svi biti jači kada Crna Gora i region uđu u EU. 

Predsjednik Đukanović je zahvalio Sloveniji na kontinuiranoj i prijateljskoj podršci razvoju Crne Gore i njenim integracionim procesima. Naša želja je još snažnija ekonomska saradnja poručio je predsjednik", navedeno je u saopštenju. 

Đukanović i Šarec razgovarali su i o regionalnim prilikama i potrebi evropeizacije regiona i tješnje saradnje u zajedničkom interesu.

"Premijer Slovenije je iskazao uvjerenje da je Crna Gora nakon što je na demokratski način ostvarila veliki projekat obnovu nezavisnosti, spremna za rješavanje svih pitanja", dodaju u saopštenju. 

Predsjednik Đukanović razgovarao je u Minhenu i sa ministrom vanjskih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom.

"Oni su istakli važnost dinamičnog nastavka politike proširenja uz ocjenu da su poruke nove briselske Komisije ohrabrujuće, u susret očekivanoj odluci za početak pregovora za Sjevernom Makedonijom i Albanijom tokom hrvatskog predsjedavanja i Zagrebačkom samitu. Evropska perspektiva ZB nema alternativu, zajednički su ocijenili Đukanović i Lajčak i pohvalili odlične odnose dvije države uz podsticaj njihovom daljem razvoju u obostranom  interesu", navedeno je u saopštenju. 

Predsjednik se u Minhenu sastao i sa predstavnikom Fonda braće Rokfeler Stivenom Hejncom.

"Hejnc je iskazao visoke ocjene za strateški pogled predsjednika Đukanovića na ZB i istakao da je Rokfeler fond veoma aktivan u Regionu, uključujući i uticaj na formiranje politika Evrope i SAD prema Balkanu, i da će tako biti i ubuduće. 

Đukanović i Hejnc su podsjetili i na zajednički projekat u Crnoj Gori, Građanska kuća, i saglasili se da je i puna realizacija tog projekta od značaja za jačanje demokratije i građanskog koncepta društva", zaključeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR