15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novo prepucavanje - Đukanović: Nijesam član nijedne partije, Bečić: Prljava igra!

Politika

Tag Video
Comments 2

Novo prepucavanje - Đukanović: Nijesam član nijedne partije, Bečić: Prljava igra!

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Nakon što je izvršni direktor nevladinog udruženja Centar za akademski integritet Mitar Đukanović danas izjavio da je gotovo polovina magistarskog rada lidera Demokata Alekse Bečića plagijat, a potom iz Bečićeve partije poručeno da je riječ o podmetačini dijela DF-a i DPS-a, ponovo je reagovao Đukanović. 

Đukanović: Bečić plagirao magistarski rad, Demokrate: Monstruozna i udbaška podmetačina dijela DF-a i DPS-a

"U vezi zvanične reakcije političke partije Demokratska Crna Gora na današnje predstavljanje našeg pilot-istraživanja, koja obiluje ličnim napadima, neosnovanim i zlonamjernim insinuacijama, kao izvršni direktor NVO Centar za akademski integritet želim da saopštim da nijesam, niti sam ikad bio aktivista DF-a – tačnije, nisam nikad bio član niti jedne političke stranke.

Kao i velika većina građana Crne Gore, imam svoja politička uvjerenja, ali ne vidim kakve veze pitanja partijske politike imaju sa činjenicom da je gospodin Bečić plagirao magistarsku disertaciju", kazao je Đukanović.

"Nije nikakva tajna da, kao izvršni direktor našeg nevladinog udruženja, opsežnu analizu autentičnosti šest naučnih radova (uključujući i magistarsku disertaciju gospodina Bečića) nijesam radio sam. U tom smislu, naša NVO je zahvalna univerzitetskim profesorima i stručnim pojedincima koji su nam u istraživanju pomagali – između ostalog, i gospodinu Pavloviću, koga sam, zbog njegovog pređašnjeg bavljenja ovom tematikom, lično zamolio da mi pomogne u sastavljanju analize.

Nepristojno je, i vrlo indikativno, to što se partija gospodina Bečića u svojoj reakciji bavi isključivo pitanjem ko sve stoji iza našeg projekta, bez ikakvog poricanja činjenica i dokaza koje smo danas iznijeli. Povodom te reakcije, pozivamo gospodina Bečića da odgovori na jednostavno pitanje: da li je plagirao magistarsku tezu, i koji je od dokaza koje smo iznijeli netačan. Pošto smo dokaze o plagijatu Alekse Bečića iznijeli pod punom odgovornošću, ja i moja NVO smo spremni da tu diskusiju nastavimo na sudu.

Nije ni naše nevladino udruženje, ni Demokratski front, ili bilo kakva druga politička struktura kriva što je Aleksa Bečić magistarsku tezu prepisao od gospođe iz Banja Luke. Ovdje se ne radi ni o kakvoj «hajki», «monstruoznim lažima», «brutalnim neistinama» ili svjetskoj zavjeri protiv lidera Demokrata, već isključivo o činjenici da je plagirao disertaciju. Tu činjenicu ostavljamo Tužilaštvu", naveo je on u saopštenju.

Ni Aleksa Bečić mu nije ostao dužan. U novom saopštenju njegova partija poručuje da je reagovanje Đukanovića nemušto. 

"Nemušto reagovanje Mitra Đukanovića, aktiviste DF-a i izvršnog direktora i vjerovatno jedinog člana novoosnovanog NVU „Centar za akademski integritet“, koji je danas u javnost plasirao lažno istraživanje i poturio monstruoznu podmetačinu o navodnom plagijatu magistarskog rada Alekse Bečića, u kojem je naveo da istraživanje nije politički motivisano, samo je još jedna beskrupulozna laž aktiviste DF-a i poslušnika DPS-a.

Naime, ako istraživanje nije politički motivisano, ako je istinito, provjereno, ako je urađeno u skladu sa standardima, ako nije lažno i ako nije podmetačina, zašto su onda"prijatelj programer i profesori fakulteta“ insistirali na tome da ostanu anonimni? Zdravorazumski razmišljajući, svaki odgovoran građanin, koji učestvuje u izradi nekog projekta ne bi imao ništa protiv da se njegovo ime javno objavi, osim ako, naravno, nije učestvovao u izradi lažnog, perfidnog i udbaškog projekta, u kojem su plasirane notorne i gnusne neistine.

Da bi crnogorskoj javnosti bilo jasno da je ovo samo prljava igra smišljena u kuhinji jednog dijela DF-a, a za račun Mila Đukanovića, i da Mitar Đukanović po drugi put danas javno laže, dokaz su njegovi višemjesečni statusi na FB-u, u kojima neskriveno iskazuje ogroman animozitet prema predsjedniku Demokrata. Ali, gle čuda, te objave na svom FB profilu, kao i komentare slične uvredljive sadržine na račun predsjednika Demokrata ispod statusa drugih FB korisnika, Mitar Đukanović je obrisao prije nego što je predstavio svoje perfidno istraživanje", navodi se u saopštenju. 

Demokrate tvrde da je jasno da je to smišljeno urađeno, sa ciljem da sakrije da je lažno istraživanje politički motivisano.

"Mitar Đukanović danas po treći put laže kada kaže da u izradi njegovog podmetnutog istraživanja nije učestvovao Feđa Pavlović, sin funkcionera DF-a, Koče Pavlovića i menadžer kampanje DF-a. Naime, svaki iole informatički pismen čovjek sa lakoćom može da primijeti da je u "Power point" prezentaciji, javno objavljenom dokumentu na sajtu PR Centra, u svim zaglavljima ("header-ima") slajdova, ispisano ime korisnika ("User-a") koji je izradio ili modifikovao prezentaciju, kao i datum kada je to učinjeno. Tamo veoma jasno stoji "Fedja Pavlovic 19.4.2018.". Drugim riječima, gospodin Pavlović je zaboravio da ukloni trag koji ga nesumnjivo povezuje sa podmetanjem koje je predstavio Đukanović. Narod bi rekao - ima boga! Ne postoji drugo objašnjenje za činjenicu što se Feđa Pavlović pojavljuje kao kreator ili onaj koji mijenja prezentaciju, iako očekujemo da će pomenuta gospoda izaći sa još nekom sličnom podmetačinom i novom montažom. U prilogu dostavljamo i video snimak koji prethodno dokazuje", dodaje se u saopštenju. 

Istina uvijek nekako izađe na svijetlo dana, poručuju iz DCG.

"Ne znamo što je pomenutoj gospodi ovo htjelo, jer ćemo sada, sa jačim motivom nego ikada, nastaviti da raskrinkavamo udbaše i spavače u redovima opozicije.

Na kraju, pozivamo cijelu zainteresovanu, a naročito stručnu javnost, CGO (kao NVO koja se bavi ovom tematikom), ali i mentora pri izradi magistarskog rada Alekse Bečića da se ovim povodom oglase i iznesu nesumnjiv stav o pokušaju diskreditacije predsjednika najjače opozicione partije", dodaje se u saopštenju. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Draško

Bože, ima li ikakvog drugog objašnjenja za ove "demokrate" osim udbe? A što bi sa stranicama koje su plagijat? Ni riječi o tome, ni jedan jedini dokaz da nije tako, bez udba?

mr

Bože, kakvi ljudi rade u toj UDBI, kad se svaki nesojluk i nepočinstvo, bilo čije i bilo od koga počinjeno, pripisuje njima !!!