Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Ford ukida 7.000 radnih mjesta

| Postavio/la: Nikoleta Rakočević | Izvor: Beta

Ford ukida 7.000 radnih mjesta

Proizvođač automobila Ford ukida oko 7.000 radnih mjesta u administraciji i upravi, takozvanih bijelih kragni, što čini 10 odsto ukupne radne snage.

Kompanija je saopštila danas da preduzima veliko restrukturiranje i planira da ukine hiljade radnih mjesta do avgusta.

Ovim planom, kako se navodi, će biti ušteđeno oko 600 miliona dolara godišnje eliminisanjem birokratije i povećanjem broja radnika po menadžeru.

U SAD će biti smanjeno oko 2.300 radnjih mjesta kroz otpremnine i otpuštanja, a oko 1.500 je već ukinuto na taj način. Oko 500 zaposlenih će biti otpušteno ove nedjelje.

U poruci zaposlenim generalni direktor Džim Heket rekao je da će četvrti talas restrukturiranja početi u utorak a većina ukidanja radnih mjesta će biti završeno do 24. maja.

On je rekao da mora da se "smanji birokratija, osnaže menadžeri, ubrza donošenje odluka, usmjeri na najvrjedniji rad i smanjenje troškova" da bi Ford uspio u konkurentnoj industriji.

U SAD je oko 1.500 ljudi zaposlenih u administraciji napustilo kompaniju svojevoljno od kada je počelo restrukturiranje prošle godine, neki od njih su uzeli otpremnine. Oko 300 je otpušteno, a još 500 će biti otpušteno počevši od ove nedjelje.

Najveći broj radnika iz ovog sektora u Fordu nalaze se u sjedištu kompanije u Dirbornu u američkoj držav Mičigen.

Ostavi komentar

0/300