Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Tornado oštetio 500 automobila namijenjenih prodaji, višemilionska šteta

| Postavio/la: Ana Ašanin | Izvor: B92

Tornado oštetio 500 automobila namijenjenih prodaji, višemilionska šteta Foto:Screenshot

Snažni tornado koji je protekle sedmice pogodio Džeferson Siti u Mizuriju nanio je ogromnu štetu jednom prodavcu automobila u tom gradu.

Kako pišu lokalni mediji, na parkingu dilera automobila marki Chevrolet i Toyota u Džeferson Sitiju "stradalo" je oko 500 vozila na lageru.
Vlasnik firme, Džej Šnajders izjavio je da je na parkingu bilo 750 automobila spremnih za prodaju, a tornado je "poštedio" svega oko 250 vozila.

Šnajders procjenjuje štetu na najmanje 15 miliona dolara, ali ne isključuje mogućnost da nakon detaljnog pregleda vozila ona poraste na blizu 30 miliona dolara.

"Jednostavno, nisam mogao da vjerujem svojim očima. Razbacao ih je okolo kao igračke"- izjavio je vlasnik firme nakon što je video šta je tornado uradio sa automobilima na parkingu.

Šnajders navodi i da je neka od vozila pronašao na udaljenosti od 50-ak i više metara od mjesta na kojem su se nalazila prije nevremena.


Konačnu visinu štete utvrdiće osiguravajuća kuća, a vlasnik je objavio da firma do daljeg neće raditi.

Ogromni tornado koji je razorio djelove Džeferson Sitija dostizao je brzinu od oko 260 km/h, a bio je širok oko 1,5 km. Lokalni mediji navode da je najmanje 20 ljudi povrijeđeno tokom nevremena.

Ostavi komentar

0/300