Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Pogledajte vratolomije helikopterom iznad Njujorka od kojih staje dah

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Pogledajte vratolomije helikopterom iznad Njujorka od kojih staje dah

Akrobatski pilot i bivši američki vojnik Aron Ficdžerard širokom paletom nevjerovatnih helikopterskih trikova na otvorenom prostoru iznad rijeke Hadson u Njujorku iznenadio je brojne posmatrače.

Šetači, građani i turisti u ovom dijelu Njujorka bili su iznenađeni kada su primjetili šta se dešava na nebu iznad njih.

Prevrtanja, okretanja, slobodni padovi, niski letovi i drugi trikovi koje je izvodio sa svojim helikopterom prizori su za pamćenje i televizijske špice.

Njemu je ovaj neobični nastup bio pripremni trening pred aeromiting ''Bethpage'', koji se održava povodom Dana sjećanja u Americi, 27. maja.

Red Bulov helikopter, kojim leti Ficdžerard, prilagođen je za izvođenje trikova zahvaljujući posebnom rotoru od titanijuma. To omogućava pilotu da preokrene protok vazduha kroz rotor bez oštećenja bilo čega, osiguravajući mu da izvodi manevre bez mnogo rizika.

Aron je bivši vojnik, dobitnik američke medalje za hrabrost, a većinu svog vremena u letjelici sada provodi za potrebe filmske i televizijske industrije. Letenjem se bavi od 1994, nastupao je i snimao u preko 100 filmova i TV emisija, a letio je i u programima testiranja letjelica za NASA-u.

Ostavi komentar

0/300