15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
EXIT na duhovit način u novoj društvenoj kampanji poručio: "Ostanimo čisti"

Mozaik

Comments 0

EXIT na duhovit način u novoj društvenoj kampanji poručio: "Ostanimo čisti"

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

"Ostanimo čisti", poruka je velike nacionalne kampanje u Srbiji za čist život bez narkotika, koju je pokrenula EXIT fondacija uz podršku Ministarstva zdravlja i Telekoma Srbije, te kreativni koncept agencije McCann Beograd i podršku agencije Drive.

Kampanja #StayClean za cilj ima da mlade na jedan zabavan i krajnje jedinstven način usmjeri ka edukativnom sadržaju o štetnosti upotrebe narkotika, koji je na zvaničnom sajtu Stayclean.rs pružila Komisija za borbu protiv narkomanije u školama, naveli su iz Exit-a.

Pitanje „Da li znaš odakle dolazi tvoja roba?“, na hrabar i intrigantan način skreće pažnju javnosti na štetne posljedice upotrebe narkotika, ali i na krajnje nehigijensko krijumčarenje zbog koje bi svako trebalo da se zapita da li je to nešto što zaista želi u svom životu.

Kako su naveli kampanja nudi brojne korisne i krajnje razumljive informacije o štetnom dejstvu različitih narkotika po mentalno i fizičko zdravlje, ali i brojne druge sadržaje među kojima su i zabavne video igrice koje prikazuju u kakvim se sve djelovima tijela, krajnje nehigijenski prenose narkotici.

Prema podacima istraživanja, u Srbiji je registrovano preko 500 zavisnika od opijata koji su započeli liječenje.

Prosječan uzrast kada se počinje sa eksperimentisanjem sa drogama, najčešće marihuanom, jeste 16 godina, a prosječan uzrast kada se počinje sa korišćenjem heroina jeste 21 godina.

Zabrinjava i podatak iz posljednjeg istraživanja, prema kojem je u Srbiji evidentirano 89 smrtnih slučajeva povezanih sa upotrebom droge, a epidemiološki podaci ukazuju da je prosječan uzrast heroinskih zavisnika koji su na liječenju oko 33 godine, naveli su organizatori. 

Zbog toga je cilj #StayClean kampanje da djeluje preventivno, prije svega na mlade koji još uvijek nijesu postali konzumenti narkotika, a da one koji to jesu, odvrati od upotrebe droga prije nego što postanu dio mračne statistike.

EXIT fondacija, kao pokretač ove inovativne borbe za čist život bez narkotika, na posjetioce.

Tako će se EXIT, prije svega mladima, obratiti na jedan neposredan način, koji ih neće odbiti od ove važne društvene teme, već naprotiv, zainteresovati da se informišu i da na kraju, kako to kampanja poručuje, ostanu potpuno čisti, navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR