Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Fejsbuk uveo drastične zabrane vlasnicima "Huawei" telefona

| Postavio/la: Ana Ašanin | Izvor: Espresso

Fejsbuk uveo drastične zabrane vlasnicima "Huawei" telefona Foto: Youtube

Fejsbuk je objavio da više ne dozvoljava da se njegove aplikacije unaprijed instaliraju u pametne telefone koje proizvodi kineski gigant Huawei.

Ta odluka uslijedila je nakon veta koji su SAD uvele toj kompaniji zbog tvrdnje da njihovi uređaji ugrožavaju njihovu nacionalnu sigurnost.

Prije nametanja tog ograničenja, svi pametni telefoni koji su izašli iz postrojenja Huaweija preuzeli su aplikacije Fejsbuk, Instagram i Vocap.

To znači da će zabrana na Fejsbuku uticati samo na uređaje koji još nijesu napustili fabriku.

Korisnici koji su već kupili telefone Huawei i dalje mogu da provjeravaju svoje naloge na tim društvenim mrežama i ažuriraju odgovarajuće. 

Sadašnji korisnici modela Huaweija koji nemaju predinstalirani Fejsbuk na svom uređaju i dalje će moći da preuzmu aplikaciju u prodavnici Gugla.

Međutim, buduće verzije telefona neće imati pristup prodavnici Gugla osim ako američke vlasti ne promijene svoju politiku prema kineskoj kompaniji.

Iz Huaweija su izjavili da su spremni za bilo koju akciju SAD i obećali da će riješiti bilo kakav prekid u radu njihovih uređaja.

Sredinom maja, američke vlasti uvrstile su Huawei na crnu listu koja američkim kompanijama ograničava kupovinu rezervnih djelova i usluga bez odgovarajućeg odobrenja iz Vašingtona. 

Ostavi komentar

0/300