11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Propala milijarda eura: Mercedes napravio groblje automobila od novih vozila

Izvor: Screenshot

Tehnologija

Tag Video
Comments 1

Propala milijarda eura: Mercedes napravio groblje automobila od novih vozila

Izvor: B92

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Njemačku javnost zaintrigirala je fotografija na kojoj su 9.000 novih mercedesa parkiranih na 2,5 kilometara dugoj avionskoj pisti Ahlhorn vojnog aerodroma.

Kako javlja radio Bremen, riječ je o 9.000 automobila ukupne vrijednosti od gotovo milijardu eura koje je Mercedes bio prisiljen da ostavi na ovaj lokaciji.

Razlog još nije potpuno jasan, ali novinari radija Bremen otkrili su kako je riječ o vozilima proizvedenim u američkoj fabrici u Tuskalosi u Alabami koji u proizvodnji nisu zadovoljili standarde Mercedesa.

Šleperi već mjesecima dovoze ogromne količine novih vozila na bivši vojni aerodrom, a površina na kojoj se nalaze je veoma dobro zaštićena i pokrivena je video nadzorom, a svuda okolo se nalaze i ogromni solarni paneli.

Istraživanje koje su sproveli novinari Radio Bremena otkriva da su problemi sa kontrolom kvaliteta u američkoj fabrici u Alabami uslovili, odnosno prinudili Daimler na visoke troškove transporta i ostale logistike kako bi oko 9.000 tamo proizvedenih vozila bilo dopremljeno do Evrope, odnosno Njemačke gdje bi trebalo da budu dorađena.

Prema izvještaju koji je u javnost pustio Automobilvohe, čak 40.000 novih Mercedesovih vozila ne mogu biti isporučena zbog problema sa sjedištima i branicima.

Na ovom "groblju automobila" najviše ima SUV modela GLE i GLS, kupe vozila C i E klase. Mogu se vidjeti i primjerci sa CLS oznakama, a posebno interesantno je prisustvo vozila koja se već duže vrijeme ne proizvode, kao što su vozila ML i R klase.

Neki od medija su kontaktirali Mercedes za obrazloženje, a oni su rekli kako je riječ o normalnim procesima u proizvodnji, i da su takve logističke zone sasvim normalna stvar privremenog skladištenja.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Srdjandrakic

Zavrsice ovo sve kao polovni i to brzo po evropi van zane EU...