Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Tači: Radoičić glavni osumnjičeni za ubistvo Ivanovića

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: RTS

Tači: Radoičić glavni osumnjičeni za ubistvo Ivanovića

Kosovski predsjednik Hašim Tači izjavio je da je Milan Radoičić glavni osumnjičeni za ubistvo Olivera Ivanovića, tvrdeći da mu je to "naredila aktuelna vlast u Srbiji".

Hašim Tači je u intervjuu TV Klan rekao da na takav zaključak ukazuju sve sprovedene bezbjednosne istrage, pozivajući da se ovo ubistvo razriješi što prije, što je za njega od vitalnog značaja za Kosovo.

"Sve kosovske bezbjednosne instance upućuju da je on (Milan Radoičić) ubica Olivera Ivanovića. Za državu Kosovo je od vitalnog značaja da se ovo ubistvo razreši", istakao je Tači.

"Sve staze upućuju da je naručilac atentata na Olivera Ivanovića sadašnja vlast u Srbiji i to svijet treba da zna", tvrdi Tači.

Nazivajući Radoičića "neprijateljem Kosova", Tači je za njega rekao da je "najodaniji čovjek beogradskih vlasti i da nasilno drži autoritet Srba na sjeveru."

Hašim Tači izjavio je i da će Priština odgovoriti na prijetnje Srbije i da će biti "beskompromisno u zaštiti integriteta i nezavisnosti".

"Ja sam vrhovni komandant Bezbjednosnih snaga Kosova. Kosovo će direktno odgovoriti na svaku prijetnju Srbije. Odgovoriće vojska i policija. Kao nacija. Ako ne obustavi ratnohuškačku retoriku", rekao je Tači za TV Klan.

Naveo je da je "podjela Kosova stara srpska ideja i da se to neće desiti".

Tači je izjavio da će se o sporazumu sa Srbijom odlučivati na referendumu, čije održavanje treba da podrži između 75 i 80 poslanika.

"Ne vjerujem da postoji poslanik koji će da glasa protiv aneksije (preševske) doline sa Kosovom", smatra Tači.

Protivi se ideji za organizovanje međunarodne konferencije o Kosovu, zatim balkanske unije i slično, ocijenivši ih opasnim.

"Suočili smo se sa prvim, sa procesom koji je tražila međunarodna zajednica i potrebom da Kosovo i Srbija budu priznati u dijalogu. Ne dozvoljavam da se desi međunarodna konferencija o Kosovu – jer podrazumijeva prisustvo Rusije za stolom. Dobro je što je o ovoj temi prestalo da se raspravlja", istakao je Tači.

Ostavi komentar

0/300