Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Vučić: Jedan vladika je rekao - šta god uradiš, bićeš kriv!; Irinej: Naš predsjednik se junački bori!

| Postavio/la: Nikoleta Rakočević | Izvor: B92, N1

Vučić: Jedan vladika je rekao - šta god uradiš, bićeš kriv!; Irinej: Naš predsjednik se junački bori! Foto: Beta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na Saboru Srpske pravoslavne crkve "iznio sve svoje brige" koje je patrijarh Irinej, kako je rekao, dobro razumio.

"Patrijarh je razumio sve moje muke, da neko mora da donosi i ne tako lake, odnosno teške odluke...Jedan vladika je rekao - šta god da uradiš, bićeš kriv", rekao je Vučić nakon sjednice Sabora SPC.

Kako je rekao, "naše je da nastavimo da se borimo, da izvučemo maksimum, da ne pristajemo na ucjene i da ne dajemo ono što niti je naše pravo, niti možemo da ga damo bilo kome".

"Crkva ima pravo na svoje stavove, iako oni nekada nisu isti kao naši, važno je da ih čujemo, jer je Crkva pomagala naš narod svuda gdje je on bio ugrožen, pa i na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić i dodao da je sastanak trajao više od dva i po sata.

Sabor ga je, kaže, obavijestio o svojim brigama i o različitim stavovima o pojedinim pitanjima.

"I to je jedino što mogu da kažem", izjavio je predsjednik Srbije, dodajući da je patrijarh Irinej "pokazao veliku odgovornost".

Nakon Sabora oglasio se i patrijarh Irinej.

"Naš predsjednik se junački bori, ja mu se divim, a Bog neka mu da snage da ulogu predsjednika odigra na najbolji mogući način", rekao je patrijarh Irinej.

"Iznio sam stav Sabora. Što se tiče Kosova, znamo šta je naša želja, nadam se da ćemo nešto uspjeti, koliko – vidjećemo", naglasio je patrijarh nakon sjednice redovnog godišnjeg zasijedanja Svetog arhijerejskog sabora SPC.

Komentari

Zagor,

@Pisar,taman tako.Katastrofa !!!Mada moram iskreno reci da volim da slusam njegove govore - pravi humor, bas me razveseli.Po njegovom govru mozes odmah zakljuciti ko mu je biracko tijelo :)

Gorčin,

Vjerujem da je vladika koji je rekao da “što god da uradiš, bićeš kriv” poznat po blagougodnom rječniku i pomirljivom tonu niko drugi do onaj nepomenik poznat pod imenom SOTONA.

Pisar,

Ne znam za vas, ali meni je transfer blama kad čitam ovakve izjave, kojih od Vučića ima previše..

Ostavi komentar

0/300