10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić: Jedan vladika je rekao - šta god uradiš, bićeš kriv!; Irinej: Naš predsjednik se junački bori!

Izvor: Foto: Beta

Region

Comments 3

Vučić: Jedan vladika je rekao - šta god uradiš, bićeš kriv!; Irinej: Naš predsjednik se junački bori!

Izvor: B92, N1

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na Saboru Srpske pravoslavne crkve "iznio sve svoje brige" koje je patrijarh Irinej, kako je rekao, dobro razumio.

"Patrijarh je razumio sve moje muke, da neko mora da donosi i ne tako lake, odnosno teške odluke...Jedan vladika je rekao - šta god da uradiš, bićeš kriv", rekao je Vučić nakon sjednice Sabora SPC.

Kako je rekao, "naše je da nastavimo da se borimo, da izvučemo maksimum, da ne pristajemo na ucjene i da ne dajemo ono što niti je naše pravo, niti možemo da ga damo bilo kome".

"Crkva ima pravo na svoje stavove, iako oni nekada nisu isti kao naši, važno je da ih čujemo, jer je Crkva pomagala naš narod svuda gdje je on bio ugrožen, pa i na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić i dodao da je sastanak trajao više od dva i po sata.

Sabor ga je, kaže, obavijestio o svojim brigama i o različitim stavovima o pojedinim pitanjima.

"I to je jedino što mogu da kažem", izjavio je predsjednik Srbije, dodajući da je patrijarh Irinej "pokazao veliku odgovornost".

Nakon Sabora oglasio se i patrijarh Irinej.

"Naš predsjednik se junački bori, ja mu se divim, a Bog neka mu da snage da ulogu predsjednika odigra na najbolji mogući način", rekao je patrijarh Irinej.

"Iznio sam stav Sabora. Što se tiče Kosova, znamo šta je naša želja, nadam se da ćemo nešto uspjeti, koliko – vidjećemo", naglasio je patrijarh nakon sjednice redovnog godišnjeg zasijedanja Svetog arhijerejskog sabora SPC.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Zagor

@Pisar,taman tako.Katastrofa !!!Mada moram iskreno reci da volim da slusam njegove govore - pravi humor, bas me razveseli.Po njegovom govru mozes odmah zakljuciti ko mu je biracko tijelo :)

Gorčin

Vjerujem da je vladika koji je rekao da “što god da uradiš, bićeš kriv” poznat po blagougodnom rječniku i pomirljivom tonu niko drugi do onaj nepomenik poznat pod imenom SOTONA.

Pisar

Ne znam za vas, ali meni je transfer blama kad čitam ovakve izjave, kojih od Vučića ima previše..