Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Klinton: Kosovo zaslužuje da bude član EU i NATO-a

| Postavio/la: Nikoleta Rakočević | Izvor: Beta

Klinton: Kosovo zaslužuje da bude član EU i NATO-a Foto: Beta

Bivši američki predsjednik Bil Klinton je danas u Prištini izjavio da osjeća da je poštovan, da je Kosovo primjer demokratije i da zaslužuje članstvo u EU i NATO.

"Mislim da cio svijet može da uzme Kosovo kao primjer kako je raslo i kako živi u miru sa svojim susjedima. Kosovo zaslužuje da bude u EU i NATO-u. Uvijek ću biti ponosan što sam bio predsjednik Sjedinjenih Država kada vam je bio potreban neko ko će da ustane i kaže: Nema više etničkog čišćenja, nema više napuštanja domovine i ubijanja nevinih civila, mora da postoji bolji način", rekao je Klinton.

Klinton je na Kosovu povodom 20. godišnjice ulaska međunarodnih mirovnih snaga.

On se danas sastao s predsjednikom Kosova Hašimom Tačijem i premijerom Ramušom Haradinajem.

Kosovski predsjednik je bivšeg predsjednika SAD odlikovao "Ordenom slobode" i rekao da je Klinton simbol povjerenja, optimizma i nade za građane Kosova.

On je potvrdio da je Klinton "ujedinio svijet protiv nepravdi", da je bio "najuporniji političar da se obezbijedi sloboda Kosova".

"Klanjamo se s dubokim poštovanjem pred vama zbog slobode Kosova. Izražavamo veliku zahvalnost SAD koje su rukovodile kampanjom zaustavljanja etničkog čišćenja i vraćanja kosovskih građana u njihove domove, kampanjom za izgradnju novog života i mira za sve", rekao je Tači.

"Ne možemo a da se ne osjećamo ponosnim da ovom velikom doprinosiocu naše slobode izrazimo duboku zahvalnost koju kosovski narod osjeća prema njemu. Hvala vam predsjedniče Klinton", dodao je on.

Povodom 20 godina od ulaska međunarodnih mirovnih snaga na Kosovo, za sjutra su predviđene mnoge aktivnosti.

Komentari

Misko,

Srbija i njena elita jos nije shvatila da su na pogresnoj strani istorije,sa ovakvom politikom samo srljaju u bezdan nema im spasa.Kako mogu objasniti da nemaju prijatelja u svom okruzenju,a Kosovo ima izuzev Srbije i srba u okruzenju!

crna demokratija,

Sad se tek jasno vidi koliko obmanjuje cijo svijet,ubica se uvjek vraca na mjestu zlocina i treba da se stidi koliko je nevinih zrtava pobijo napravijo drzavu bananu kriminalnu srecom sto je nijesu priznale mnogo drzava jer videdemokratiju na kosovo.

andro,

E nijesam znao da nam je susjedno i prijaeljsko Kosovo,gigant demokracije i napretka...Sad mi je jos milije...

mr,

Dobar dio price ti je u redu, ali si ga sa demokratijom "slomio"!!!

Ostavi komentar

0/300