15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dodik: U Srebrenici nije počinjen genocid, to je mit poput kosovskog

Izvor: Foto: N1

Region

Comments 2

Dodik: U Srebrenici nije počinjen genocid, to je mit poput kosovskog

Izvor: N1

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Predśedavajući Predśedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ponovio je da u Srebrenici u julu 1995. nije počinjen genocid nad Bošnjacima, ocijenivši da je u pitanju "mit poput onoga koji Srbi imaju o Kosovu".

"Napravili su mit o Srebrenici oko kog se gradi nacionalni identitet Bošnjaka. Kao što Srbi imaju kosovski mit, oni prave srebrenički, jer nema ozbiljnog naroda bez mita", rekao je Dodik u intervjuu koji je objavio banjalučki list "Glas Srpske". 

Povodom poziva iz međunarodne zajednice da se prekine praksa poricanja genocida i da se usvoji zakon o zabarni negiranja genocida, Dodik je rekao da Evropa to traži "zato što nijesu sigurni u tu priču". 

"Zašto bi se donosio zakon o tome? Zato što nijesu sigurni da činjenicama to mogu da pokriju. Ako je bio genocid, nema razumnog čovjeka koji ne bi pristao na tu kvalifikaciju. Sada se pokušava odlukama suda, političkim pritiscima, nametnuti ta kvalifikacija. Kao što su Britanci pokušali da proglase Srbe genocidnim narodom, a Srbi izgubili pola populacije u prošlom vijeku", rekao je. 

Dodik je rekao da se "strašan zločin desio od strane nekih Srba", ali i dodao da "ni Haški sud, osim kvalifikacije koja se proteže po sistemu već presuđnog dela, nije nikad bio tačan u broju stradalih". 

"I sad nama govore da moramo nešto da priznamo. Eto nećemo", dodao je.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Montenegrin

"Strasan zlocin od nekih srba"!!! "Nekih" kojima su generale placali Zvanicno u Beogradu(tamo primali plate),od "Nekih srba" kojima je Srbija poslala iz tri firme autobuse,"Nekih srba"koji su planski bagerima mrtve delociraali na vise mjesta..... Ne shvata mister D, da nema genocidnih naroda!!

štrbina

A stvarnost je-i Kosovski mit i Srebnački genocid napravili isti - narod otrcana Srbina i srpstva Srbije.