Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Hvar: Biznismen preminuo od trovanja ugljen monoksidom, djeca životno ugrožena

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

Hvar: Biznismen preminuo od trovanja ugljen monoksidom, djeca životno ugrožena

Uzrok smrti italijanskog preduzetnika i trovanja ostalih putnika, uglavnom djece, na jednom brodu kod Hvara nisu školjke, već ugljen-monoksid iz motora plovila.

Prema nezvaničnim informacija na koje se poziva hrvatski portal Dnevnik, itaijanski preduzetnik Eugen Vinči je preminuo, a više putnika na brodu je otrovano ugljen-monoksidom koji je curio iz generatora brodskog motora.

Tačan uzrok smrti Vinčija i trovanja ostalih na brodu tek treba da bude zvanično saopšten, a u prilog tome da trovanje nije nastupilo od školjki je i činjenica da je, hrvatski restoran, ponovo otvoren juče oko 21 sat, nakon što je izvršena inspekcija, piše Dnevnik.

Vlasnik neimenovanog restorana u kojem su putnici broda konzumirali hranu, je za Dnevnik Nove TV izjavio da su svi u stanju šoka.

"Nadležna inspekcija, tužilaštvo i policija su utvrdili ispravnost naše hrane koju su te večeri konzumirali i drugi gosti", rekao je i dodao da je najvažnije da se utvrde sve činjenice.

Putnici s pomenutog broda, uglavnom djeca, juče su hospitalizovani, a riječ je o dvoje Italijana starosti pet i 14 godina, koji se nalaze na liječenju u splitskom KBC-u. “

Održana je pres konferencija povodom ovog slučaja, a ljekari su rekli da je do tragedije vjerovatno došlo zbog trovanja ugljen-monoksidom.

Ostavi komentar

0/300