17 °

max 22 ° / min 13 °

Subota

11.05.

22° / 13°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

22° / 12°

Utorak

14.05.

19° / 14°

Srijeda

15.05.

18° / 13°

Četvrtak

16.05.

22° / 15°

Petak

17.05.

22° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Svi napadači na Srbe su torcidaši, policija opisala kako su organizovali napad

Izvor: Foto: Screenshot Facebook

Region

Tag Video
Comments 0

Svi napadači na Srbe su torcidaši, policija opisala kako su organizovali napad

Izvor: index.hr

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Nakon što je policija danas ispitala osam osoba, za petoro njih je nesumnjivo utvrdila da su učestvovali u napadu na Srbe u Uzdolju kod Knina.

Svi su s područja Splita, a radi se o huliganima u dobi od 28, 25 te šestorici u dobi do 21 godine, prenosi hrvatski portal Indeks. 

Četvoricu huligana su priveli, a jedan je u bjekstvu. 

Među njima nijesu napadači na sezonce s Brača koji su ispitani i pušteni. Za desetoricom napadača još tragaju. 

Za svu četvoricu privedenih predloženo je određivanje istražnog zatvora.

Potvrđeno je da su svi napadači pripadnici Torcide, a sva petorica kojima je dosad utvrđen identitet evidentirani su prekršajno i krivično zbog navijačkog nasilja.

Policija objavila kako su torcidaši izveli napad na Srbe u Uzdolju

Načelnik šibensko-kninske policije otkrio je kako su torcidaši izveli napad na Srbe kod Knina te napomenuo da se traga za još desetoricom huligana.

"Kao dio navijačke grupe iz Splita okupili se u Splitu i s više vozila krenuli u Uzdolje, na osnovu prethodnog dogovora zbog utakmice Crvene zvezde. Parkirali su u blizini ugostiteljskog objekta. Jedan je izašao iz automobila i otišao u izvidnicu. Kasnije su ušli u ugostiteljski objekat maskirani fantomkama i napali goste, dok su vozači ostali u automobilima", rekao je načelnik policijske uprave šibenske. 

"Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave šibensko-kninske sproveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom 19-godišnjaka, 21-godišnjakom i 28-godišnjakom zbog sumnje da su počinili krivična djela nasilničkog ponašanja u vezi zločina iz mržnje, oštećenje tuđe stvari te da su nanijeli tjelesne povrede na štetu 37-godišnje vlasnice ugostiteljskog objekta i još četiri osobe. 
 
Osumnjičeni su zajedno s još desetak, za sada nepoznatih počinilaca, kao pripadnici jedne navijačke grupe iz Splita, 21. avgusta ove godine okupili u Splitu i s više ličnih vozila se uputili prema mjestu Uzdolje, a na osnovu prethodnog dogovora da će otići u ugostiteljski objekat u kojem se prati utakmica Crvena zvezda - Young Boys kako bi se nasilnički ponašali prema zatečenim osobama.

Nakon dolaska u Uzdolje parkirali su vozila uz put u blizini ugostiteljskog objekta, nakon čega je jedan od za sada neidentifikovanih počinilaca izašao iz vozila i otišao pješice u navedeni kafić s ciljem izviđanja, gdje se zadržao kraće vrijeme, izvidjevši situaciju o gostima kafića, a potom se vratio do osumnjičenih.

Potom su se s najmanje četiri vozila oko 22.15 dovezli ispred ugostiteljskog objekta u koji su ušli osumnjičeni, zajedno s još desetak neidentifikovanih osoba, te maskiranih lica s tzv. fantomkama, majicama i maramama, noseći u rukama razne drvene i metalne predmete, dok su vozači ostali u vozilima.

Ulaskom u ugostiteljski objekat, zbog mržnje na nacionalnoj osnovi osumnjičeni su verbalno vrijeđali oštećenu vlasnicu objekta i zatečene goste, uništavajući inventar ugostiteljskog objekta palicama. Potom su palicama napali zatečene goste u objektu zbog čega je njih petoro lakše povrijeđeno, među kojima i jedan maloljetnik.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja četvorica osumnjičenih su, uz krivičnu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok je peti osumnjičeni trenutno nedostupan i za njim se traga", rekao je načelnik šibensko-kninske policije.

Dodao je kako napad u Uzdolju nije povezan s incidentom u Đevrskama iste večeri.  

Jedan napadač u bjekstvu, među četvoricom privedenih ipak nijesu napadači na sezonce

O svemu se nešto ranije oglasio portparol Županijskog državnog odvjetništva Emilijo Kalabrić.

"Policija je podnijela krivične prijave protiv pet osoba zbog krivičnog djela nasilničkog ponašanja počinjenog iz mržnje, zbog KD oštećenja tuđe stvari i zbog KD nanošenja tjelesnih povreda. Četiri osobe su privedene i ispitao ih je zamjenik državnog tužioca, dok je jedna osoba u bjekstvu.

Njima se stavlja na teret da su 21. avgusta pošli u Uzdolje i u lokalu u kojem se gledala utakmica Crvene zvezde bez ikakvog razloga ili povoda napali građane koji su pratili utakmicu i nanijeli tjelesne povrede nekima od prisutnih.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR