Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Atletiko sprema brazilsku senzaciju za kraj

| Postavio/la: Bojan Šuković | Izvor: Mozzartsport

Atletiko sprema brazilsku senzaciju za kraj

Utrošio je madridski Atletiko ovog ljeta na stotine miliona eura kako bi nadomjestio izostanak nekoliko krucijalnih igrača iz generacije čije je vrijeme isteklo, ali i pored svih ulaganja i kupovina na stadionu Vanda Metropolitano još nije kraj prijelaznom roku!

Zato je Atletiko spremio nešto veliko za posljednje dane ljetnje pijace. U pitanju je brazilska senzacija Everton Soareš, koga je Unaj Emeri silno želio u Arsenalu prije nego što se na horizontu pojavio Nikola Pepe.

Brazilski UOL Esporte, inače jedan od najpouzdanijih medija u zemlji koja se ovih sedmica bori s jednom od najvećih prirodnih katastrofa u novijoj istoriji čovečanstva, tvrdi da su pregovori Atletika i Evertonovog kluba Gremija u toku i da postoje dvije varijante.

Prva je da se razgovori ubrzaju i transfer završi do 2. septembra, kada se završava prinelazni rok u Španiji, ili da se cio posao završi za januar. Ovu vijest potvrđuje i radio Marka, inače dio medijske kuće i najtiražnijeg lista u Španiji.

Problem će, baš kao i za Arsenal, biti kako da se isplati obeštećenje. Naime, samo 50 odsto od obeštećenja, kakvo god ono bilo, pripašće Gremiju. Čak 30 odsto ide biznismenu Žimaru Velozu, 10 procenata Fortalezi i još 10 investitoru Selsu Rigu. Dakle, prilično zamršena priča. Ali, mogla bi da se završi uspješno, pošto su se raspertlavale i mnogo komplikovanije situacije od ove. Tako je to, jednostavno, s brazilskim fudbalerima, pogotovo onim najtalentovanijim.

Everton je pažnju javnosti najviše privukao tokom posljednjeg izdanja Kopa Amerika, kada je bio jedno od tajnih oružja selektora Titea u napadu na šampionsku krunu. 

Ostavi komentar

0/300