Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Španci mu već završili pasoš, a on hoće da igra za Portugal

| Postavio/la: Bojan Šuković

Španci mu već završili pasoš, a on hoće da igra za Portugal

Španci mu daju pasoš, vide ga kao „sljedeću veliku stvar“, ali Ansu Fati sanja dres nekih drugih boja. Novi vunderkind Barselone je zaludio fudbalsku javnost na početku nove sezone sa svojih samo 16 godina. Španci ga guraju u svoju omladinsku reprezentaciju, ali on bi da igra za – Portugal. 

Otkrio je to Bori Fati, otac mladog fudbalera, rođenog u Gvineju Bisao, u razgovoru za Abolu. Međutim, lako bi moglo da se desi da Portugalci, zbog čiste lenjosti, ostanu bez ovog dragulja.

Fati senior je objasnio da su mu čelnici portugalskog saveza poručili da će se javiti sjutra, a javili su se – „malo sjutra“.

„Moj san je bio da moj sin igra za Portugal, a to je bio i još je i njegov san. Ali, sada teško da će se to desiti. Ne tako davno sam pričao sa direktorom portugalske federacije. Razgovor je potrajao i dogovor je bio da ga nastavimo sjutradan, ali on se više nikada nije javio“, objasnio je Bori Fati.

Poslije dosadašnjih nastupa za Barselonu, Španci su krenuli u akciju da Fatiju junioru izvade španski pasoš, da bi mogao da igra na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina.

„Sve je u Ansuovim rukama. Ja znam da je njemu želja da igra za Portugal. Kada dođe kući, uvijek oblači dres Portugala koji mu je dao drug Umaro Embalo (igrač Benfike)“, rekao je Bori Fati.

Ostavi komentar

0/300